°°°

2011. április 3., vasárnap

A gazdagok mind boldogtalanok, kapzsik és sorolhatnám még


Térjünk vissza egy bejegyzés erejéig Lisa Jimenezre!

A nap kérdése: Őszintén.... Mi a véleményed a gazdag emberekről?

Engedd szabadjára a gondolataidat!
Miként vélekedsz a gazdagokról?

Sokunk számára az egyik legnagyobb visszatartó erő lehet, ha meggyőződésünk, hogy a milliomosok boldogtalanok, kapzsik, gonoszak és mindenkin átgázolnak. Ezt az alapvető társadalmi meggyőződést a média is sok esetben vígan táplálja. Ezek után -ilyen hiedelmekkel az elménkben és szívünkben- mégis mi motiválna bennünket arra, hogy mi is a gazdagok közé tartozzunk? Nem sok minden!

Lisa a következő mentális gyakorlattal kezdi a tanítványaival, hogy láthatóvá váljanak a mélyen lappangó hiedelmeik a milliomosokról, a gazdagokról.

A gyakorlat a következő:
Vegyél elő egy üres papírlapot, és írd a tetejére; 'MILLIOMOSOK'.
Aztán ahogy eszedbe jutnak a gondolatok, kezdd el leírni őket a papírlapra. Mit gondolsz a gazdag emberekről? Azokat a gondolatokat és érzéseket vesd papírra, amik benned vannak! Ne akard sem jobb, sem rosszabb színben feltüntetni a gazdag embereket, mint ahogyan jelenleg vélekedsz róluk.

Ha ezzel megvagy, nézd meg a következő videót:



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)


A következő bejegyzés-sorozatban az érzelmeké lesz a főszerep. Nem akármiről lesz ugyanis szó és nem véletlenül adtam azt a feladatot, hogy írd le mi a véleményed a gazdag emberekről. Szorosan kapcsolódik a következő bejegyzéshez.


Hamarosan folytatjuk, csak győzd kivárni ;)


- KM

2 megjegyzés:

  1. Nem található a magyar felirat sehol. Kár :((((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na ott a video és ott van eggy kis piros buborék mellett eggy (CC) Gomb arra kattincsrá és magyar feliratos lessz:)

      Törlés