°°°

2011. április 11., hétfő

Vessük meg a rabszolgákat és az áldozatokat!

Kemény lesz a mai bejegyzés, úgy készülj rá!

Előtte viszont térjünk vissza egy kicsit a múlt heti - Titkos Milliomos videó-sorozatra.
Ugyebár a főszereplő egy 300 millió dolláros internet mogul, Gurbaksh Chahal volt, aki egy héten keresztül látogatta San Francisco legszegényebb negyedét, hogy megtalálja azokat az embereket, akiknek segítene szeretne, akiknek jobbá tenné az életét. Sikerült neki... vagy mégsem?

Tudnotok kell, hogy nagy kedvencem Gurbaksh és mélyen tisztelem azért, ahogyan felépítette a vállalkozásait, és nagyon tetszett az is, hogy segít a hátrányos helyzetű embereken, a rászorulókon. Ráadásul olyanokon akik nem csak kérnek, de adnak is valamit. Hiszen gondolj csak bele, ott volt egy hajléktalan étkezde, a St. Anthony's, vagy a Raphael ház, amely menedékház nők számára. 'G' tehát nem segélyt adott, hanem adományt. Ez azért két különböző dolog.

Viszont egy dolog nem hagyott nyugodni a sorozat után. A gondolat akkor férkőzött a fejembe, amikor a hajléktalan étkezde vezetője elmondta, hogy a felajánlott adományból kb. 20 000 embert tudnak megetetni... és itt indult be az agyam... - Megetetni... 1x
Ezzel maximum enyhíteni lehet a szenvedésükön, de megszüntetni sajnos nem.
Aztán jöttek sorban a gondolatok, mintha fonalra lettek volna felfűzve: mikor segítünk igazán valakinek?



Ha halat adunk neki, vagy ha megtanítjuk halászni?

Azt hiszem a válasz nem lehet kétséges. Ahogy a régi mondás is tartja, ha egy éhes embernek halat adsz, akkor megoldod a problémáját egy napra, ha viszont megtanítod halászni, akkor soha többé nem kell éheznie.
Félre ne értsétek, nagyra értékelem amit 'G' tett San Franciscoban, viszont akárhogy is nézzük, ez csak rövidtávú megoldás - minden szereplő számára.

Továbbvittem ezt a vonalat: 'G' ugyebár az internet piacon tevékenykedik, hagyományos vállalkozásokat épít, nem a network marketinget erősíti. Eljátszottam hát a gondolattal...
Ha network marketingből épített volna vagyont, akkor egyrészt ugyanúgy odaajándékozta volna felajánlott pénzét, ugyanakkor képes lett volna valóban segíteni ezeken az embereken. Megtanít nekik egy egyszerű rendszert, végigvezeti őket a folyamaton, mentorálja őket és segít abban is, hogy elsajátítsák a sikerhez szükséges gondolkodásmódot.
Ennek eredményeként, a filmben szereplő emberek a maguk lábára állhatnának, méghozzá véglegesen. És mivel 'G' mentorálta őket, ezért hosszútávon ő is újabb passzív jövedelmeket kereshet a mentoráltjai sikereiből. Tipikus nyer-nyer helyzet. Gondolj csak bele!

Viszont 'G' nem a network marketingben van, hanem hagyományos vállalkozásokat épít, úgyhogy ezt képtelen megtenni. Túlságosan specifikált tudás szükséges ahhoz, amit ő csinál, azaz nehezen másolható egyszerű emberek, tömegek által.

Nézzünk szembe a ténnyel! A network marketing abban segít embereknek, -vagy pontosabban fogalmazva lehetőséget nyújt bárki számára-, hogy áldozatokból, győztesekké váljanak. Ha valaki kitart, bizony győztessé válik - előbb vagy utóbb. Ha alázattal tanul, fejlődik, és tudja mit akar, akkor a siker hosszútávon elkerülhetetlen lesz.
És ez többet ér bármekkora pénzben kifejezhető adománynál.

Nos... a bejegyzés címe: "Vessük meg a rabszolgákat és az áldozatokat!"

Hogy miért pont ezt a címet adtam, azt Randy Gage fogja elmondani a következő videóban, amely szervesen kapcsolódik a bevezetőhöz, a Titkos Milliomoshoz, és az áldozati mentalitáshoz. A videó előtt lelkiekben készülj fel, mert rázós menet lehet a számodra is.

Talán sokkolni fog, talán hirtelen felismeréseid lesznek, talán csak ülsz és meredten bámulod a monitort és szóhoz sem jutsz. Amikor először láttam ezt a videót, velem mindegyik megtörtént, és óriási váltás indult meg a gondolkodásmódomban...



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)

Ennek tükrében olvasd el még egyszer a Randy Gage szigete c. bejegyzést!

Randy által említett könyv (Ahogyan gondolod) letölthető itt!


Írd meg nekünk gondolataidat!



- KM

4 megjegyzés:

  1. Kárpáti Ferenc2011. április 11. 10:59

    "Ha network marketingből épített volna vagyont, akkor egyrészt ugyanúgy odaajándékozta volna felajánlott pénzét, ugyanakkor képes lett volna valóban segíteni ezeken az embereken."

    Szerintem:
    Már ha ezeknek az embereknek szükségük lenne a network marketingre. Nem a hajléktalanokból került ki a legtöbb nagy vezető, hanem eleve olyanokból, akik törtető emberek és többet akartak.
    Egy hajléktalan azért lesz az, mert az akar lenni, és nem tesz azért, hogy jobb legyen neki. Itt Mo.-on is van nem egy, nem kettő, akinek fel lett már ajánlva munka, és azt a választ adták, hogy nem akarnak dolgozni. Miről beszélünk akkor? Az ilyen embert egy munkahelyre sem lehetne betenni, nem hogy egy vállalkozás részesévé tenni. Nem mindenki alkalmas a network marketingre. Aki nem akarja, nem akar vele foglalkozni, és ha nem tud azonosulni, akkor alkalmatlan. Másra meg Ő lesz alkalmas, nem egy hálózatépítő. Mindenkinek meg van a helye a világban. Nem hiába mondta azt valaki, hogy ha az összes vagyont egyenlően osztanák el a világon, rövid időn belül ugyanazokhoz az emberekhez kerülne vissza a vagyon, mint előtte volt.

    Akármilyen egyszerű módszerről is legyen szó, bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy embernek, hogy alkalmassá váljon.
    Ebből kifolyólag nem hinném, hogy pl. ezeket az embereket meg lehetne valaha tanítani halászni... Ha nem akarnak megtanulni, vagy nincs kedvük gyakorolni, vagy lusták kimenni a partra, és ott ülni órákat azért, hogy kifogjanak egy halat, akkor nem lehet úgysem megtanítani halászni...

    VálaszTörlés
  2. Feri, természetesen én sem arra gondoltam, hogy 20 000 hajléktalanból építsen 'G' hálózatot. Viszont ott van pl, Kuwana (puerto rico-i lány), vagy Calmera, esetleg a konyhán dolgozók.

    Persze, hogy nem kötelező mindenkinek MLM-mel foglalkoznia, viszont aki tényleg ki akar emelkedni annak nagyszerű lehetőség lehet.

    VálaszTörlés
  3. kinyírta a blogger a hozzászólásomat az előbb? vagy csak pillanatnyi elmezavara volt... :(

    VálaszTörlés
  4. Tudjátok, Én, ezt, amiről Randy mesél, már érzékeltem, azonban most, hogy elmesélte, mindez, egy más ember gondolatából elvezetett a felismeréséig az esetemben. Tényleg egy két dolgot megfordít a gondolkozásomban..
    (Én ezt , e saját nyelvezetemben színészkedésnek, feltűnési vágynak neveztem el.)Ezeket az embereket nem fogadtam el. S most sem szimpatizálok velük igazán, inkább a szánalommal szemlélem az ilyen embereket.

    Ilyenkor kicsit kihúzom magam, s megnyugszom, mert látom a fejlődésemet, s amint lehet, fejlesztem magam tovább, s adom ezeket az dolgokat át a munkatársaimnak!
    Persze nem mindenki érett még meg ezeknek az ismereteknek a befogadására, de akin látom hogy igyekszik, annak minden rendelkezésemre álló eszközzel, segítek.

    Egészen jó érzés, mikor látom, hogy Neki, "leesett a tantusz", s érti amit mondok, sőt támogat a dolgok megvalósításában!

    Köszönöm, hogy ezt láthattam! A kommentelést is...

    VálaszTörlés