°°°

2011. március 19., szombat

Törd át a sikertől való félelmed falait!


Félelem a sikertől? Tényleg létezik ilyesmi?

"A sikertől való félelem első pillantásra paradox jelenségnek tűnik. Tudatosan ugyanis senki sem fél a sikertől. Tudatalattinkban viszont sok minden rejtőzködhet anélkül, hogy tudomást vennénk róla. Az egyik ilyen dolog éppen a sikertől való félelem. Tudatalattink siker-ellenes mechanizmusa olyan eredményesen működik, hogy majdnem száz százalékosan képes kivédeni az esetleges sikereket, illetve ha netán bekövetkezne a siker, akkor gondoskodik róla, hogy az még véletlenül se tartson soká."

- Martha Friedman, Félelem a sikertől c. könyve.

Mi lehet a megoldás?

Megvan hát a célod. Kijelölted, fókuszálsz rá minden idegszáladdal, ám valahogy mégsem éred el és nem tudod miért. Vajon mi lehet az oka? Nos... minden megtorpanás a félelmekre vezethető vissza. Milyen félelmekre gondolhatunk?
Pl.:
- a szeretteink nem fognak szeretni többé, ha túlhaladjuk őket;
- ha sikeresek, boldogok és gazdagok leszünk a társadalom peremére kerülünk, ugyanis a hétköznapi életben nem beszédtéma a siker, a gazdagság, a boldogság;
- elhagynak a jelenlegi barátaink és egyedül maradunk;
- a nagy vagyon és a siker felelősséggel jár;
- félünk attól, hogy ezek után csak a sikerünk miatt szeretnek az emberek;
- nem tudjuk összeegyeztetni a jelenlegi énképünket a sikerrel;
- negatív kép a sikeres emberekről (pl.: 'mocskos gazdagok', kapzsik, stb.)

Mentoraim közül többen is szenvedtek ettől a 'betegségtől'. Randy Gage pl. évtizedekig szabotálta saját sikereit, pedig borzasztóan vágyott rá és keményen dolgozott is érte; John Assaraf szintén. A következő videóban pedig Lisa Jimenez osztja meg tapasztalatait.



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.

Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)


Lisa korábbi videóját megtalálod itt!


Nos, mit gondolsz?



- KM

2 megjegyzés:

  1. Ha ez nem ráz fel valamely kétkedőt,akkor mi?

    Köszönöm Miki!

    VálaszTörlés
  2. Igen,ez talált. És tényleg így van. Mikor az első fiam megszületett ugyanezt mondtam,hogy csak egy kis időt kérek és belejövök mindenbe.. Majd megszületett a második is és eltelt közben 4 év. 4év alatt komplett hálózatot lehet kiépíteni és én még mindég alig tartok valahol.
    Ma is fejlődtem egy hangyányit!!

    VálaszTörlés