°°°

2010. szeptember 27., hétfő

Téged ki programoz?


Szia!


Ahogy ígértem, egy nagyon érdekes témával folytatjuk a blogot.
Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy gondolkodásmódunkkal teremtjük meg életünket.
A fő kérdés azonban az, hogy mégis mi, vagy ki alakítja a gondolkodásmódodat?

Van egy jó és egy rossz hírem.

A jó hír az, hogy saját tudatodért Te felelsz. Te vagy az egyetlen, aki programozhatja a saját tudatalattiját.
A rossz hír pedig az előbbiből következik: kinek engeded meg, hogy befolyásolja a gondolkodásmódodat?
Saját Tudatosságod felelősségteljes 'média igazgatójaként' éled mindennapjaidat, vagy beengeded válogatás nélkül a külvilág eseményeit, híreit, gondolatait, tapasztalatait?

A kulcskérdés az, hogy milyen gondolatokat forgatsz a fejedben a nap 24 órájában, és ezeket Te választod meg -mint ahogy az ételeidet is-, vagy magadba fogadod válogatás nélkül amit épp eléd tesznek?

Dr. Denis Waitley az Egyesült Államok egyik legkeresettebb előadója. Már több mint húsz éve lelkesíti, tájékoztatja, teszi próbára és szórakoztatja hallgatóságát, melybe éppúgy beletartoznak a világ 500 vezető cégét tömörítő "Fortune 500" cégvezetői, mint a szakmai szervezetek ügyvezetői.

Dr. Waitley tanulmányait Annapolisban, az USA Haditengerészeti Akadémiáján fejezte be, majd a Haditengerészet pilótája volt, emellett doktori fokozatot szerzett az emberi viselkedéstan témakörében.

Évről évre egyre többen keresik meg, napi átlagban tíz felkérést kap arra, hogy provokáló hangvételű véleményformáló előadást tartson az amerikai vállalati szféra előadótermeiben éppúgy, mint a NASA űrkutató programjának vezérlőtermeiben, a világklasszis atléták öltözőjétől a több ezer kampányszervező tanácskozóterméig szerte a világon. Nemrégiben őt szavazták meg "Az év előadójának" és beiktatták a Nemzetközi Előadók Kiválóságának Csarnokába.

Dr. Waitley nyertesek egész sorát készítette fel tanácsaival, kezdve az Apollo űrhajósaival, egészen a Superbowl labdajátékok számos bajnokáig, az értékesítésben kimagasló személyektől a kormányzati vezetőkig. Az elmúlt évtizedben az USA Olimpiai Bizottságának Sportorvosi Tanácsában a pszichológiai elnök tisztét töltötte be, aki felelős minden amerikai olimpiai atléta teljesítményének fokozásáért.

És nem utolsó sorban neve ismerős lehet a Titok c. filmből/könyvből is.

Következzen akkor egy videó Denis Waitley-től a programozással kapcsolatban.



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)


Várjuk véleményed, és hozzászólásod a témához!



- KM

10 megjegyzés:

  1. Példaként az előadó is a gyerekeket, tinédzsereket említi, amit csak megerősíteni tudok. Ha nem figyelek oda, akár a legrövidebb ideig, a fiam máris jobban ismeri a reklámok és a mesék szövegét, mint a hónapok sorrendjét, és hamarabb énekli el egy sorozat főcímdalát, minthogy felidézze a saját lakcímét. Ezek a tények pedig ijesztőek. Főként, ha belegondolok, hogy mindezek a hatások éppen ilyen "alattomosan" épülnek be az én elmémbe is.

    VálaszTörlés
  2. Szép napot mindenkinek!

    Erről a dologról, már nagyon rég hallok és azt hittem, hogy jól kezelem a tv és rádió hatását.Arra gondoltam, hogy én nem nézem, de nem zavar ha szól és ha a gyerekek, vagy a feleségem nézi és én csak az ismeretterjesztő műsorokat nézem.
    Aztán az idén március elején egy befizetetlen csekk miatt kikapcsolták a műholdas tv-t.Mivel csak néhány forintról volt szó jól megharagudtam rájuk és gondoltam még nem fizetem be aztán megspórolom a visszakapcsolási díjat és utána visszakapcsoltatom.

    Ezután jött el számomra a megvilágosodás.Valójában ugyan úgy befolyásolt a tv mint amikor néztem, csak abban a tévhitben voltam, hogy tudom kezelni az ügyet.
    Hát akkor fogtam a műholdvevőt és besétáltam vele a szolgáltatóhoz és megköszöntem az eddigi tevékenységüket.

    Így történt, hogy 7 hónapja a tv-t csak dvd nézésre használjuk, de akkor is csak ritkán.
    Kíváncsi lennék közületek ki tudta meghozni ezt a döntést és ki az aki megtudja ezután hozni.

    Azóta az életem sokkal derűsebb és imádom az emberek arcát nézni, mikor megmondom nekik, hogy nincs tv-m otthon. Egyszerűen nem tudják elhinni, hogy nincs bekötve a műsor.
    Próbáljátok ki ti is nagyon jó.

    Üdvözletem mindenkinek , szép hetet!
    Lexuslaci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azóta is hiányzik a TV, de nem alkuszom és ez nagyon jó így !
      Lexuslaci

      Törlés
  3. Már kb. 15 éve nincsen Tv-m! Nem hiányzik!!!!

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok.

    Miklós ismét jól odamondatja :)
    Gratulálok, néha elcsodálkozom rajta, honnan tudsz ennyi minden értelmeset összeszedni.
    Az első gondolatom LexusLaci kommentjére, hogy még vannak értelmes emberek :)
    Ez komoly, lassan 3 éve nem nézek TV-t. Amióta hallottam egy okos embertől először, hogy a szegényeknek nagy TV-jük, a gazdagoknak nagy könyvtáruk van.
    Teljesen egyetértek vele.
    A változás magáért beszél. Ha másért nem, csak azért is, mert én magam változtam annyit, hogy most már jobbá akarom tenni a világon is.

    VálaszTörlés
  5. Üdvözlök mindenkit!
    Hát ez bizony így igaz. Én már január óta nem nézek TV.t legalább két éve nem hallgatok rádiót nincs is. Újságot sem olvasok. Azóta jobban érzem magam és tudatomban elindultam a siker útján.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok! :)

    Néhány hónapja sikerült befejeznem a tv nézést, és pár napja ki is költöztettem a szobámból. )Jól mutatnak a helyén a virágok :))Komolyra fordítva a szót. Nagyon fontos, hogy megszűrjük az információkat, amiket beengedünk az elménkbe. Erős önkontroll kell hozzá -egy darabig- mindenképpen. Ma már elalvás előtt -is- a hálalistámat duruzsolom :)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok. A tv nézést abbahagytátok, mert befolyásolja az elmét, rossz infó, reklám, stb. Az internet nem? Tv helyett neteztek, vagy nem? A külömbség - még több infóhalmaz!

    VálaszTörlés
  8. Én nem értek egyet az előttem szólókkal.Persze befolyásol a média, de a befolyásolás nem feltétlen negatív dolog (az a manipuláció), a befolyásolás pozitív is lehet, és nekünk az a feladatunk, hogy erre törekedjünk a mindennapokban.
    Nem hinném, hogy a Discoveryn, a Spektrumon vagy a National Geographicon futó műsorok negatívan befolyásolnák a látásmódomat, sőt éppen ellenkezőleg: van olyan műsor, ami minden egyes alkalommal megerősít a hitemben. Ráadásul nagyon szép gondolat, hogy olvassunk könyveket (kell is!!), azonban sok esetben mire kijön egy könyv, az információ ami benne van, már elavultnak számít, ellenben mondjuk egy dokumentum filmmel.

    Úgy gondolom, hogy az olyan szélsőséges megoldások helyett, hogy dobjuk ki a 21.század információ forrásait, inkább jobban meg kell válogatni, hogy mit nézünk a Tv-ben vagy az interneten (ehhez pedig elengedhetetlen egy bizonyos fokú intelligencia.)
    Ahhoz, hogy valaki meditáljon, még nem kell feltétlen Tibetbe mennie (ott amúgy se nagy kunszt harmóniában lenni magunkkal). Az a feladat és a kihívás, hogy a saját életünkbe építsünk be dolgokat,amitől fejlődünk, s nem kell rögtön a szélsőséges megoldást választani.

    Az pedig, hogy az internet "még több infóhalmaz", kicsit úgy hangzik, mint ha valami mummus lenne, ami nap mint nap ránk leselkedik. Mindezen túl, ha nem lenne tv, internet, honnan értesülnénk például ezekről az önfejlesztő videókról/filmekről/programokról?
    Rengeteg jó gondolattól fosztja meg magát az, aki száműzi a lakásából ezeket az eszközöket. Az információ és még sok más is, beleértve a Tv-t és az internetet, nem "jó" VAGY "rossz" dolog: lehet JÓL és ROSSZUL használni, a döntés pedig mindenkinek a saját kezében van. Természetesen, ha valaki Tv nélkül érzi magát jól, az ő dolga és döntése, de véleményem szerint ez ugyanolyan beszűkült látásmódra vall, mintha valaki 5-6 órát bambulja a tv-t naponta.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Névtelen!

    Egyetértek Veled és teljesen logikus is amit írtál. Nem is a TV-vel van baj tényleg, hanem azzal miket adnak benne. Persze szabad akaratunk megválasztani mit nézünk. A Spektrum, Discovery, stb. objektív ismereteket közölnek.

    Ami itt veszély az sztem inkább a hír-, szenzációhajhász műsorok. Igazad van abban is, hogy nekünk maguknak kell elég intelligensnek/tudatosnak lennünk, hogy mit nézünk.

    Önmagában tehát a TV egy semleges eszköz, az h mire használjuk, az megint más kérdés :)

    Köszi szépen h írtál!

    VálaszTörlés