°°°

2010. szeptember 20., hétfő

Lenni -> Tenni -> Birtokolni

Szia!


Egy igencsak spirituális témával folytatjuk a blogot, ez pedig az ego témája. Nem tudom mi az amit hallottál róla, mit tudsz róla, mi az amit megtapasztaltál belőle. Persze az sem kizárt, hogy épp most hallasz róla először.

A bejegyzés címe: Lenni -> Tenni -> Birtokolni
Hogyan fordítható ez le a hálózatépítésre?
Előbb többnek kell lenned, hogy többet tehess és ezáltal többet birtokolhass.
Ezért rendkívül fontos az önfejlesztés a network marketingben. Azt mondanám, hogy az önfejlesztés adja az alapod az üzletedhez.
Észrevetted, hogy milyen sokan pont fordítva közelítik meg a folyamatot?
Előbb többet akarnak birtokolni, hogy ezek által még többet tehessenek, és aztán azt gondolják, hogy ettől többé váltak. Ennek vége az üresség és az unalom lesz, mert külső formával képtelenség betölteni a belső tartalmakat.

Milyen érdekes, hogy a folyamat ugyanaz, csak a megközelítés iránya nem mindegy.

Visszatérve, előbb tehát többnek kell lenned - és erről szól az önfejlesztés. Többé, értékesebbé válsz. Erre a spirituális tanítók azt szokták mondani, hogy nem kell többnek lenned, mert már teljes vagy úgy ahogy vagy. A létezésed elég indok az értékességedre. Amit viszont tenned kell az az, hogy megszabadulj a hamis befolyástól, az egodtól, aki elhiteti Veled, hogy ő Te vagy.
Magyarul le kell pucolnod magadról a felesleget.

Erre szoktam mondani, hogy minden emberben ott rejlik a gyémánt, de ezt mindaddig nem fogja észrevenni, ameddig le nem mossa magáról a kívülről rárakódott szennyet és mocskot - ezt persze átvitt értelemben értem :)

Meditáció és csendes elvonulás pillanataiban találkozhatunk önmagunkkal. Amint megfigyeljük önmagunkat és képesek vagyunk kikerülni a gondolataink szakadatlan áramából rájövünk, hogy a valódi énünk nem más mint színtiszta figyelem energia. Ahol a figyelem, ott az energia, és ott a teremtőerő is - ahogy szokták mondani. Meditációban és az éber figyelem állapotában semmi nem létezik csak a most, azaz az Élet. Ekkor a figyelő és a megfigyelt dolgok összeolvadnak és egy újfajta tudatosság lép be.
Ezeket a gondolatokat Dr. Wayne W. Dyer nagyon szépen fogalmazta meg a könyveiben, és egész életműve erre épül.

A most következő videóban egy vele készült interjút láthatsz:(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)Ha tetszett a videó és szeretnél többet tudni Dr. Wayne W. Dyer-ről, ajánlom figyelmedbe magyarul megjelent könyveit .- KM

3 megjegyzés:

 1. Köszönöm,hogy rátaláltam erre az oldalra hálát adok mert emeli a lelkem áldás a munkátokra.

  VálaszTörlés
 2. Tetszik, nagyon tetszik, egyre jobban tetszik!!
  Hogy mi? Hát, hogy isten vagyok!!!
  Csak ki kell ásnom a romok alól.
  Jelentem, már több réteget eltávolítottam, de még van munka bőven.
  Mellesleg a Miklósnak és az anyagainak köszönhetem, hogy nem évekkel később történtek ezek a dolgok velem.
  Köszönöm.
  Szép napot mindenkinek Lexuslaci

  VálaszTörlés
 3. Ez rendkívül tiszta megállapítás. Nagyon érdekes, hogy csak szeretettel lehetünk többek,jobbak.

  VálaszTörlés