°°°

2010. szeptember 1., szerda

Ha értéket adsz kérd meg az árát, ha értéket kapsz fizesd meg az árát!


Szia!


Nemrégiben hallottam egy interjút az egyik bank vezetőjével és a következőt nyilatkozta a jelenlegi gazdasági válságról. Nem szó szerint idézem, de valami ilyesmit mondott:
"Ha most mindenki visszafogja a költekezéseit, soha nem fogunk kilábalni a válságból!"

Wow! - gondoltam. Csak nem Randy Gage-t hallgatott? :)

Aztán végigvezette logikusan:
"Ha mától azt mondom, hogy nem megyek el kocsimosóba kocsit mosatni, hanem megcsinálom magam, akkor ennek két következménye lesz. Egyrészt a kocsimosó bevételtől esik el (és ha tömegesen így gondolkodnak, csődbe is megy), másrészt a kocsimosó profin, és 15 perc alatt készen van a munkával, míg nekem az előkészületekkel és elpakolással együtt legalább 1-1,5 óra munkám lenne benne.
Nézzük tovább! Mától nem megyek étterembe sem, mert vissza kell fognom a költekezéseimet, ezért én magam vásárolok be, és készítem el az ételeimet. Egyrészt -hasonlóan a kocsimosóhoz- nem fog az étterem bevételhez jutni, másrészt rengeteg időm megy el azzal, hogy munka után még nekiálljak bevásárolni és főzni." - persze tudom, vannak akik szeretnek főzni. De gondolj bele! Minden nap főznél bokros teendőid mellett? Mert ugyebár a pénzkereséssel Te sem állhatsz le. SŐT!

Ráadásul mivel iparágak kapcsolódnak egymáshoz ezért elindul egy láncreakció, egy lefelé tartó spirál. Az éttermek bezárnak, ezért nem rendelnek több berendezési tárgyat, sem szalvétát, sem evőeszközöket, stb stb. Ez pedig a berendezőket és az evőeszköz gyártókat érinti hátrányosan. Lényeg, hogy a gazdaságban is mint mindenhol, minden mindennel összefügg és összekapcsolódik. Ha elszigetelődünk a világtól, nem tudjuk keringtetni az energiát.
Se ki, se be. - szokták mondani. Ez pedig a biztos hanyatláshoz, majd pusztuláshoz vezet.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadás után az USA-ban pánikhangulat alakult ki. A lakosság fejvesztve rohant a bankokba, hogy megtakarításait mielőbb kivegye, visszafogták a költekezéseiket és imádkoztak, hogy jobb legyen a helyzet. A pénz viszont csak nem pörgött. A pénznek nincs értéke ha nem kering.
Ha belegondolsz, ha a pénzt rejtegeted és nem használod mint csereeszközt, olyan mintha írólapokat dugdosnál. Az érték nem a pénz!!! Nem a pénzben és a bankjegyekben rejlik az érték. Az csak egy kereskedelmi szimbólum, ami a tényleges termékcseréből alakult ki.
Az USA ekkor központilag egy nagyon komoly fogyasztást elősegítő kampányba kezdett. Arra buzdította az embereket, hogy fogyasszanak és költsenek, hogy pörögjön a pénz. Ha ma a Földön mindenki leállítaná a pénzmozgásokat rövid időn belül az összes ország tönkremenne. Ha a pénzmozgásokat megállítják, akkor az olyan mintha anno leállt volna a cserekereskedelem.
Hiszen -újra hangsúlyozom- a pénz egy szimbólum. Az Élet és a Természet is arra van kitalálva, hogy keringtessük az energiákat. Minden összekapcsolódik a Természetben.
És meg is érkeztünk a fő témánkhoz. A pénz az értékek cseréjének kereskedelmi szimbóluma.

Amikor Te valós használati értéket adsz valakinek, akkor jogosan várod el, hogy megkapd érte az ellenértékét.
Ha más ad Neked valós használati értéket, amivel pl. megkönnyíti az életedet, vagy segít neked, hogy időt, energiát spórolj meg vele - vagy lehetőséget kapsz, hogy megteremthesd Álmaid Életét egy MLM cégen keresztül, akkor az illető jogosan várja el, hogy megfizesd az árát.
Ezek persze akkor érvényesek, ha az illető AKARJA azt amit Te kínálsz.
A témában volt már egy bejegyzés, érdemes átismételned!

Ha folyamatosan azon vagy, hogy újabb és újabb értékeket teremts és juttass el emberek tömegeihez ráléptél a gazdagsághoz vezető útra. Spórolással és kiadáscsökkentéssel soha nem válhatsz gazdaggá. A gazdagság és jólét mindig az új értékek létrehozásával kezdődik.
Adj az embereknek!
Az MLM-ben ez mit jelent? - add bele a szívedet, lelkedet! Add bele önmagadat! Ha jó cégnél van az eszközöket és a módszereket már kidolgozták előtted, úgyhogy Neked csak arra kell koncentrálnod, hogy Te legyél egyre jobb és értékesebb ember, aki képes arra, hogy embereket vezessen és utat mutasson nekik az álmaik és céljaik fel.
Az, hogy ez a téma hogyan kapcsolódik a Network Marketinghez azt ebben a bejegyzésben már megbeszéltük.

Nézzük meg mit mond a témával kapcsolatban Jim Rohn abban a videójában amikor a pénzről és a piaci értékekről beszél.(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)Várom a kommenteket!


- KM

5 megjegyzés:

 1. Mikor először hallottam, hogy a spórolás nem vezet eredményre, mivel egyre kevesebb pénz áll az ember rendelkezésére, mikor a hiányra fókuszál.Vagyis a spórolás a hiányt erősíti.el sem akartam hinni. Aztán saját magamon és a gazdasági helyzetemen simán le tudtam mérni, csak sajnos utólag.
  Beleszaladtam a spórolás csapdájába és nem is tudtam róla, míg komolyabban nem kezdtem foglalkozni a vonzás és a spiritualitás törvényeivel.
  Aztán leesett a tantusz és elkezdtem változtatni. A kívánt célra fókuszáltam és lassan, de biztosan elkezdett változni az életem. Ma tiszta jövőképet látok magam előtt és abban már rég nem szerepel a hiány gondolata. A célomra fókuszálok és ha időről időre a tudatalatti programom vissza nem rántana nagyon szépen haladnék.Sajnos időnként a tudatalatti közbeszól és lerombolja az eredményeket, de már tudom, hogy egyre többször tudok beavatkozni a kívánt eredmény elérése érdekében.

  Egy szó mint száz a pénznek keringenie kell és az embernek fejlődnie ezzel értékesebb lesz mások számára és jobban megfizetik.
  Valahol olvastam, hogy a jövedelem egyenes arányban van azzal, hogy mások számára milyen nagy problémákat tudsz megoldani. Tehát ha olyan helyen vagy ahol nagy próbatételek vannak akkor biztos lehetsz abban , hogy jól megfizetnek.

  Köszönjük az értékes bejegyzést, mert ezt a tudást készség szintre kell emelnünk.

  Üdv. Mindenkinek Lexuslaci

  VálaszTörlés
 2. @Laci: Örülök, hogy veled dolgozhatunk :) Komolyan! Nagyon jó úton haladsz!

  VálaszTörlés
 3. Az MLM iparág egy nagy szeletét fedik le a biztosítási, megtakarítási kötvényeket értékesítő cégek. Úton-útfélen beléjük botlom, és keresnek meg a fantasztikus ajánlataikkal. Mindig is komoly ellenérzéssel viseltettem az ilyen üzletek iránt, amit eddig úgy fogalmaztam meg, én nem megtakarítani szeretnék a jelenlegi pénzemből a jövő költekezései érdekében, hanem most és a jövőben is plusz, és növekvő bevételekre törekeszem. A fenti bejegyzés kapcsán az egész egy újabb megvilágítást kapott! Most azt mondanám, hogy míg a kötvényes üzlet a hiánygondolkodásra épít, addig a mi üzletünk az értékteremtésre, mely a pénz körforgása kapcsán valósul meg. Ami eddig csak egy rossz érzés volt, mostanra határozott véleménnyé alakult. Köszönöm Miki!
  Üdv: Karesz

  VálaszTörlés
 4. Igen a pénzt áramoltatni kell. Csak az nem mindegy, hogy hogyan és mire.

  VálaszTörlés
 5. A hiánygondolkodás és a nincs szemlélet nagyon jellemző az emberek többségére. Legalábbis a környezetemben ezt tapasztalom. Képesek az emberek a városban föl és alá kocsikázni azért, hogy 10-100Ft-tal olcsóbban vegyenek meg pl.
  1 étolajat v. 1 kg kristálycukrot. Én Sopronban élek, és Ausztriába is sokan járnak vásárolni, "shoppingolni", mondván "olcsóbb és jobb". (Na ja. A szomszéd fűje mindig zöldebb.) A másik őrület, a "Flohmarkt" (bolhapiac). Mindeközben nincsen idejük és pénzük, mert "agyondolgozzák" magukat és egy csomó felesleges holmit vásárolnak meg, amit aztán vagy nem használnak, vagy rövid időn belül a szemétben landol. Ha ezeknek az akcióvadászatoknak az idejét átszámolnák pénzre, rájönnének, hogy többe került az "olcsó", mint a "drága". Ma már ezzel a kérdéssel tesztelem az embereket: "Szerinted mi a jobb? Ma fizetni valamiért 100Ft helyett 70Ft-ot, vagy ma fizetni 100Ft helyett 130Ft-ot, amiből holnapután készpénzben visszakapsz 100Ft-ot?" A válasz azonnal megmutatja számomra, hogyan gondolkodik az illető?

  VálaszTörlés