°°°

2010. szeptember 6., hétfő

A pénteki feladvány megoldása

Sziasztok!


Ugye emlékeztek még a pénteki feladványra?

Remélem nem ismertél magadra a videóból...
(Ha igen, akkor nem ismerek Rád :)

? ? ?

... sokan ugyanis pontosan így építenek hálózatot.

Berontanak, mindenkire ráakaszkodnak, tukmálják az üzletet, szó szerint kinyírják az emberi kapcsolataikat, felégetnek mindent maguk körül, aztán a végén csodálkoznak, hogy senki nem veszi fel a telefonjukat, a szomszédok átmennek az utca túloldalára, a barátaik elkerülik, mert állandóan az üzlettel nyomulnak.
A szemükben dollárjelek csillognak és semmi más nem érdekli őket.
Amikor pedig ledobták a környezetükre az atombombájukat és látják, hogy mindent és mindenkit kiírtottak, vállrándítva azt mondják: "Ez az egész nem működik!" - és vagy átmennek egy másik céghez, ahol van esélyük, hogy megtanulják, hogy kell profin hálózatot építeni, vagy rosszabb esetben az egész MLM iparágat szidják. Átverés az egész, stb.

Azok az emberek akik elkezdenek network marketinggel foglalkozni -tisztelet a növekvő kivételnek, akik pl ezt a blogot is rendszeresen olvassák- sok esetben nem veszik észre, hogy ez az üzlet pontosan az emberi kapcsolatokról szól. Az emberi kapcsolatok kialakításáról, ápolásáról, fejlesztéséről. Minden hálózatépítőnek be kell látnia, hogy ez egy emberekre épülő, egy emberi üzlet.
Nem kommandózhatunk (mint Arnie a videóban) hogy így találjunk embereket.

És ha már itt tartunk -hálózatépítői nyelvre lefordítva-, a mi Arnoldunk cirka 4 perc alatt letolt 73 kezdőcsomagot vadidegen emberek torkán és azt hitte győzött.
Nem vette észre, hogy ezzel kinyírt 73 embert lelkileg akik mostantól menekülni fognak az MLM hallatán, tönkretette a kapcsolatát 73 emberrel. Oké, egyszeri jutaléka volt belőlük, de mindannyian tudjuk, hogy a hálózatépítés a szabadságról és a hosszútávú passzív jövedelemről szól. Hogy ezek az emberek már nem fognak dolgozni vele az is biztos, és nem csodálkoznék azon sem, ha ezek után a jelöltek bezárkóznának minden MLM lehetőség előtt.

Az üzletépítés során sokszor a kevesebb több.
Nem érné meg megkeresni és megtalálni azt a néhány (4-6) embert akik tényleg motiváltak, akik akarják azt amit kínálsz, semmint hogy véres hajtóvadászatot indítasz emberek tucatjai ellen?
Tartsd észben, hogy ebben az üzletben akkor fizetnek jól, ha sok embernek segítesz abban, hogy sikeressé váljon. De ehhez első lépésben nekik kell akarniuk a sikert! Nem tukmálhatod a sikert sem emberekre, bármennyire is szeretnéd, hogy pl a legjobb barátod sikeressé váljon. Ha ő nem akarja, állhatsz Te a fejed tetejére is, nem lesz motivált. Te nem akarhatod a sikert mások helyett. Amit viszont tehetsz, hogy elindulsz a siker útján, és példát mutatsz a környezetednek.
A sikerbe pedig beletartoznak a sikeres emberi és üzleti kapcsolatok is.
Azokat keresd akiknek vannak céljaik, akik sikeressé akarnak válni, akik esetleg már most is azok, akik nyitottak, hajlandóak tanulni, fejlődni és ami még nagyon fontos: szeretnek emberekkel foglalkozni.


Art Jonak egyszer azt mondta, hogy a kapcsolatépítés folyamata a következőképpen néz ki az MLM-ben:
1.) Emberi kapcsolatot építesz ismeretlenekkel;
2.) Amikor már jóban vagytok, bíztok egymásban, akkor megkínálhatod az üzlettel;
3.) Még jobban összebarátkoztok;
4.) Olyanok lesztek mint egy család.

Mind a négy lépésnél tartsd szem előtt, hogy ehhez két ember kell!
Ha csak én akarok a barátod lenni, Te pedig nem szimpatizálsz velem, próbálkozhatok bármivel, nem lesz jó kapcsolat. Olyat keress akivel kölcsönösen jól megértitek egymást nem csak az üzletben, de emberileg is!
Lehet, hogy ez több időbe telik, de hogy tartósabb lesz a kapcsolat, az is biztos.

Randy Gage azt szokta mondani, ha van 6 olyan embered, akikkel nagyon jó kapcsolatban vagy, akik akarják az üzletet és a vezetővé válás útján haladnak, akkor a nyugdíjad biztosítva van.

Zárszóként - Építsd, ápold és gondozd az emberi kapcsolataidat! Ismeretleneket pedig még véletlenül se az üzlettel kezdd el megkeresni. Előbb az emberi kapcsolatokat építsd fel, aztán jöhet az üzleti.

Robert Butwin MLM nagyágyú szerint az emberek 3 dolog miatt csatlakoznak Hozzád:
1.) Mert ismernek;
2.) Mert kedvelnek;
2.) Mert bíznak Benned;

Eszerint építsd az üzletet!

Ha így teszel nemcsak Neked lesz jó, hanem a partnerednek is, és az egész MLM szakma megítélésének is.


Várjuk a hozzászólásaidat a témához!


Hamarosan folytatjuk egy új témával. A Titokból ismert John Assaraf fog beszélni két részes videóban a célok kijelöléséről és eléréséről.
Maradj velünk! :)



- KM

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Igazából azt hittem, hogy nagyobb lesz a rejtély !
    Gondolkodtam, hogy mért kaptuk a fejmosást, hisz mi itt tanuljuk a hálózatépítés időszérűsített, frisített változatát és nem vagyunk ilyen gerillák.
    Legközelebb inkább valami pozitívabbat kérek, amiben megdicsérsz, hogy mi nem a felvázolt módon építjük az üzletet.
    Közelítsük meg az elvárt eredmény szemléletéből a dolgot.

    Mindenkinek szép napot és védjetek meg!!!!

    VálaszTörlés
  2. Igyekszem ezt betartani. Ezért hoztam létre a blogokat és ezeket olvasva bízom a követőimben.

    VálaszTörlés
  3. @László: csak annak fejmosás aki annak érzi :)
    Ha Te nem így csinálod, akkor ez nyilván nem vonatkozik Rád.

    VálaszTörlés