°°°

2010. július 31., szombat

Nem MLM-ezek, mert drága a kezdőcsomag és drágák a termékek (nincs pénzem)


Ne engedd, hogy a pénz meggátoljon a siker felé vezető úton!

Sziasztok!

Bár nem terveztem ma bejegyzést írni, mégis megteszem, mert egy kulcsfontosságú kérdést érintettünk ma néhány barátommal - és megihlettek. Ezúton köszönöm nekik :)
A téma azt gondolom nagyon sok hálózatépítőnél releváns.
Beszélgettünk ugyanis a termékek és a kezdőcsomagok áráról.

Sok MLM-es előadáson voltam már, volt ami tetszett volt ami nem. Ha ehhez kapcsolódó fórumokat olvasgatok az interneten akkor is sokszor előjön az ár, nem egyszer ölre menő vitákba mennek bele emberek, amik általában így kezdődnek: "Miért ilyen drágák az MLM-ben kapható termékek? Ezeket sokkal gazdaságosabb bioboltokban beszerezni, ugyanolyan jó minőségűek! Nem látom értelmét, hogy csatlakozzak."

Nos, a legtöbben akik ezt igyekeznek legjobb tudásuk és szándékuk szerint megválaszolni általában a követezőkkel szoktak előrukkolni az érdeklődők "nagy" örömére: "Ezek a termékek azért drágábbak, mert az összetevőket a Bermuda háromszögben a más idősíkokba csúszott hajók roncsainál hozzák fel mélytengeri búvárok 10.000 méter mélyről, ahol -50 fokos a víz. Egy másik összetevőért el kell menni az Endor bolygóra ewok ürülékért (Star Warsból jól ismerhetitek ezeket a lényeket) csakhogy... az Endor a Halálcsillag mögött van, úgyhogy még a Birodalmi Flottával is el kell bánniuk. És ez az egész kockázatossá teszi a szállítást, ráadásul az összetevőket 24 órán belül fel kell dolgozni, különben használhatatlanok..."



Szerinted az ilyenekre hogyan reagálnak a gyanútlan érdeklődők?
Minimum hülyének néznek, még ha tényleg igazad is van!
Ezek után csodálkozunk a szakma negatív megítélésén - bár szerintem már jobb a helyzet :)
Hogyan lehet ezt a "hülyének nézősdit" tompítani?

Fontos, hogy tudd, hogy ha a termékekkel operálsz és azokat helyezed előtérbe, akkor a kis üzleti modellel építed az üzletet, ami gyakorlatilag nem más mint direkt eladás és tapasztalatból mondom, hogy "vérizzadós", nehézkes - másolódáshoz és duplikációhoz pedig köze nincs.
Az MLM ereje nem ez!!! Nincs gond azzal, ha valaki termékeladásban gondolkodik a cégén belül, de azt most borítékolom, hogy nem lesz nagy passzív jövedelme, szabadsága meg pláne nem.
Erről már beszélt Randy Gage ebben a videóban.

Igen, tényleg jó minőségűek az MLM-es termékek, jó bioboltokban is rá lehet bukkanni hasonló minőségű termékekre, de akkor miért drágábbak?

A válasz egyszerűbb mint gondolnád, viszont szerintem sokan rossz helyen kezdenek el keresgélni, mert ragaszkodnak a kis üzleti modellhez - talán azért mert nem ismerik a nagy üzleti modellt?
Nekiállnak kifogást kezelni, rosszabb esetben rábeszélni, hogy ettől nő egy plusz veséd; ha alkoholista vagy, akkor új májad lesz tőle, ha csontritkulásod van, akkor az új hiper-szuper skynet biokémiai eljárás következtében titániumötvözethez hasonló szilárdságú lesz a csontozatod, stb, stb, bla bla bla.....
Őszintén... ugye Te sem gondolod komolyan, hogy épeszű ember ezt beveszi???
És mondom ezt annak dacára, hogy tudom, hogy vannak MLM-es termékek között majdhogynem csodaszerek. Nem a termékeket akarom tehát elmarasztalni, hanem a tálalásban segíteni. Jut eszembe... észrevetted, hogy mennyivel másabb pöttyös bögréből Coca-Colát inni? Vagy mennyivel másabb vágódeszkán kajálni ahelyett, hogy szépen megterítenél magadnak?

Vissza a témánkhoz...

Mit tehetsz tehát?

Egyszerűen vezesd le, hogy mit kap az ember a termék áráért cserébe, és ez egyszerűbb mint gondolnád. Magam is alkalmaztam, és mikor végére értem érdekes módon az emberek megköszönték a korrektséget, és minimum nem néztek hülyének - sőt még azt is szokták mondani, hogy így még senki nem vezette le nekik, ezért még inkább érdeklődővé válnak, mert sikerül megértetned velük az MLM valódi értékét.
Hozzátenném ez nem az én zsenialitásom, hanem Randy Gage-től tanultam. Érdemes tehát vele egy csapatban dolgozni.

Amikor legközelebb valaki magasnak találja a beugró készletet mondj neki valami hasonlót: "Az MLM egy vállalkozási forma, mutass nekem még egy olyan vállalkozást, amit ennyi pénzből el tudsz indítani úgy, hogy közben terméket kapsz, és kikerülöd a hagyományos vállalkozásokra jellemző hercehurcát! És a legfontosabb, a Kiyosaki által is említett passzív jövedelem kiépítésének lehetősége."

Ha pedig valaki a termékek árát sokallja, akkor a következőt mondhatod.
(megjegyzés: nem tudom más cégeknél hogy van, de nálunk a következő a helyzet)
A termék árában benne van:
  • A termék előállítási költsége;

  • A network marketing üzletépítés lehetősége;

  • Az, hogy több mint 60 országban lehetnek partnereid mindenféle bonyodalom nélkül, ráadásul minden ország ugyanazt az egységes, 100%-ban duplikálható üzletépítői rendszert és eszközöket használja amit Randy Gage és Eric Worre alkottak meg;

  • Leveszik a hagyományos vállalkozások terhét a válladról, hogy így Te csak az üzleted építésével foglalkozhass;

  • A tréningek, mentorálás;

  • A blog használata eszközként;

  • és ami talán a legfontosabb kérdés, amit érdemes feltenni a végére:
    Mennyit ér meg neked az, hogy szabaddá válhass?
    Mert bizony a SZABADSÁGOD ára is benne van a termékekben.

Pl, ha azt mondod, hogy egy termék napi adagja 1000 Ft-ba kerül -ha csak a terméket nézzük- valóban drága és ezzel felesleges is vitatkozni, különben vásárra visszük a bőrünket.
Tény, sok esetben nem átlagembereknek való - HA csak a termékekből indulunk ki.
Viszont gondolj bele mi az amit kapsz még a termékek mellé - olvasd el újra a fenti felsorolást!

Tudom, hogy rendszeresen olvasod a blogot, ezért tudhatod, hogy a nagy hálózatok felépítésének titka soha nem a termék, hanem a rendszer és a duplikáció, erről már Art Jonak is beszélt itt.

A végére pedig hozzátenném spirituális szempontból a következőt - és ezt főleg azoknak mondom, akik még így is szorongatják a pénzüket jobb időkre várva.
Emlékezz Randy Gage mint mondott a Keringés Törvényéről!


Arra kérlek, hogy ezek tükrében fontold meg mit hogyan tálalsz az embereknek.
Nógrádi Bence mondta egyszer, hogy a legjobb kifogáskezelés, ha nem kell kifogást kezelni.
Az infó átadás és a kérdésekre válaszolás nem egyenlő a kifogáskezeléssel, ami sok esetben győzködésbe megy át.

U.I.: Tekintsd át újra Richard Brooke hat részből álló, 4 éves karriertervét itt!


Ha még ezek után is kétségeid vannak nézd meg a Thai Csodát, Niti Sawangsap-ot.


Használd fel ezt a bejegyzést bölcsen saját és mások javára!


Várom a kommenteket!


- KM

24 megjegyzés:

  1. Rendben! Értem és vallom.
    A magas induló költség azonban kizárhatja azokat az embereket, akik tényleg szeretnének egy ilyen üzletbe fogni, de nincs készpénzük, és kölcsön nem tudnak kérni. Nincs kitől...hacsak nem a pro...nt. feketelistás, stb. A minap közöltek egy adatot, hogy minden 5. magyar háztartás feketelistás. Ezzel mi a helyzet?

    VálaszTörlés
  2. Azt vallom a pénzhiány az egy okozat és nem ok,azaz a "jelenlegi" gondolkodásunk mintázata.A blogon sok embernek tetszik a bőség gondolkodás gyakorlata,csak kevesen alkalmazzák a gyakorlatban.Sajnálom ezeket a családokat,de ez nem OK hanem OKOZAT.

    VálaszTörlés
  3. @Kata: egyetértek Veled, és ezért jó, hogy ennyiféle cég van. Ha viszont csak az ár alapján dönt valaki, annak sokszor nem elégedettség a vége - MLM-ben nem csak a termékekre értem.
    Ha valaki csak ár alapján pozicionálja magát az mindig árversenybe kerül, és nincs mögötte márkaépítés. Mindig lesz egy olcsóbb, aki ha 10 Ft-tal olcsóbban szállít, akkor a vevők átpártolnak.

    Egy jó cég ha sokat kér többnyire sokat is ad, minden téren. A szabadságomat nem bíznám a véletlenre :)

    VálaszTörlés
  4. @Robi: Teljesen egyetértek Veled! Ott áll, tudatára ébred ennek. Másképp akarja. Elhatározta. (de üres a zsebe)
    Ezekszerint 1 év múlva szponzoráljam be? ;)

    VálaszTörlés
  5. Egy sikeres hagyományos vállalkozó barátom mondta, reklámozom is: HACONA (csomagolástechnika)
    Ő megtanulta sok év után a külföldi iparági mentoraitól, hogy ha értéket adsz, annak kérd meg az árát!
    Régebben garasoskodóan gondolkodott, és csupa ilyen ügyfelet vonzottak be. Aztán a mentorai azt mondták, hogy a márka szégyene lenne ha úgy emlékeznének rá, hogy "Jaa tudom, a legolcsóbb!". Azt tanácsolták neki, hogy szelektáljon jobban, növelje a hozzáadott értéket és KÉRJE MEG AZ ÁRÁT!

    Nemrég beszéltem a sráccal és azt mondta, hihetetlen mik történnek. Hiába van válság, a forgalmuk az egekbe szökött. Meghaladta a tavalyi évit, pedig elméletileg "válság van".

    Hogy lehetett ez?
    Úgy, hogy adott, adott egyre több értéket. Nem elvett, mondván: "most mindenki megszorításokat csinál", hanem adott, befektetett, mindig picit többet.

    A legjobban pedig a Hacona és Nagy Zoli volt meglepődve ezen :)
    Rengeteget tanulok ám mindenkitől és örülök, hogy vannak ilyen emberek!


    Jólétről és bőségről beszélünk, és ennek kialakításáról - ehhez viszont meg kell tenni az első lépést.

    VálaszTörlés
  6. :-)Kata:Hiszem,hogy már önmagáról a pénzről beszélni is egy hiánygondolkodás.Vége mindig az,hogy kevés:-))A pénz egy mérőszám,egy illúzió,amit túlértékelünk.Feladatunk az emberek gondolkodást megváltoztatni,és ha egy évig tart,igen akkor egy év.Az akarat és a tudatalatti ápolása lassan elfordít a"pénz mintha az élet legfontosabb dolga lenne"gondolkodástól,hogyan tudok "többletértéket" adni gondolkodás felé.Nem ítélkezünk,hogy van pénze vagy nincs pénze,csak próbálunk segíteni,és megértetni,hogy a PÉNZ csak ILLÚZIÓ.:-)))

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!

    Imádom az ilyen parázs "vitákat" és mindig tanulok belőle!
    Most azt tanultam, hogy mindenkinek fel kell ajánlani az mlm-es lehetőséget, de az biztos, hogy nem tudunk mindenkivel üzletet kötni.
    Nekem sokszor nagyon gyanús mikor minden stimmel, csak a kezdő költséget sokallják, mert az a tapasztalatom, hogy ez csak egy nagyon jó kifogás arra, hogy ne keljen beszállni az üzletbe és részt venni felelősen a jövő építésében.

    Sokszor kiderül az is , hogy az emberek nem a kudarctól félnek, hanem a sikertől, mert igazán ehhez nincsenek hozzászokva.

    Van egy másik lehetőség is, hogy jelenleg tényleg nem áll rendelkezésre pénz, de amint összerakja a tisztelt jelölt a pénzt és jelentkezik, hogy ég a vágytól a kezdésre, na akkor neki körülménye volt és nem kifogása.

    Mindenkinek jó munkát.

    Üdv . Lexuslaci

    VálaszTörlés
  8. Én Wolf Gábortól hallottam arról, hogy nem a legolcsóbb,hanem a legdrágább, luxuskategóriájú lehetőségeket kell először felajánlani egy ügyfélnek,és gondolom, ez minden terméktípusra igaz.
    Az, hogy mindenhol az olcsóbb lehetőségeket keressük teljesen általános viselkedés, sőt egyre jobban elterjed, véleményem szerint mégsem elsősorban a pénz riasztja el az embereket az MLM-től sem (mondom ezt egy olyan hálózat tagjaként, amelyben nincs drága kezdőcsomag és nem drága a belépés), hanem a felelősség, az a lehetőség, hogy a saját nevüket, a saját személyiségüket kell adniuk az esetleges előrehaladásért. A sikerben pedig egyáltalán nem hisznek.

    VálaszTörlés
  9. tetszik a bejegyzés. ezért szoktam inkább előkelő éttermekbe járni és nem olcsó kínai vendéglőkbe. Ott legalább tudom mit adnak és nem csapom el a hasam :)))))

    G.

    VálaszTörlés
  10. Hello, hogyan lehet csatlakozni hozzátok, kit kell keresnem? Érdekel hogyan dolgoztok. nagyon tetszik az egész ahogy az MLMet csináljátok.

    Dávid

    VálaszTörlés
  11. @első névtelen: Itt nem mi, személy szerint vitatkozunk, hanem anélkül, h bárkit is beavattam volna, bevállaltam az ördög ügyvédje szerepet. :-) Nem a saját álláspontomat képviseltem, hanem a tömegét. :-) Tettem ezt azért, hogy egy ilyen párbeszéd kialakuljon.
    és lám! Ha ezt nem teszem, nem jön létre Robi fantasztikus bejegyzése! thx :-)

    VálaszTörlés
  12. Kezdőcsomag (így-úgy) mindenhol van. Nálunk nem kell egyben megvenni, de épp ezért hajlamosak úgy elaprózni, hogy közben azt sem tudják, mi a lényeg.
    Ahogy Miklós írta, a termék üzenete több, mint amit a gyógyszergyártók üzennek (vedd be, vagy meg...esz!).
    Az MLM üzenete az, hogy használd a termékeinket és cserébe megnyitjuk a kaput egy új dimenzió felé, és segítünk a rögös úton, hogy az "Endor bolygót" is elérd :)
    Na ez elég képletes volt, de még a kezdőcsomagra visszatérnék.

    Lerágott csont, hogy az ember életében vannak olyan események, amikor a föld alól is előkerítünk nagyobb összegeket. Betegség, családi esemény, és igen, én egy-egy őrült vállalkozás miatt is képes voltam már többször is erre. Utóbbiak mind MLM jellegű vállalkozások, és a másodikból sem tanultam, újból megpróbáltam. Ez volt az ára annak, hogy nem vettem komolyan a cégválasztás "szabályait".

    Szóval a kezdőcsomagot "eladhatod" úgy is mint szükséges rossz, vagy egy olyan pillanata az életednek, amit nem bánsz meg, ha elfogadod a felsővonal segítségét, és beleadod magadat.

    A FociVB-k alatt hány "szegényember" veri magát hitelbe, hogy egy hónapig szórakozzon? Azután már a "laposTV" is uncsi lesz.

    VálaszTörlés
  13. Kezdőcsomag (így-úgy) mindenhol van. Nálunk nem kell egyben megvenni, de épp ezért hajlamosak úgy elaprózni, hogy közben azt sem tudják, mi a lényeg.
    Ahogy Miklós írta, a termék üzenete több, mint amit a gyógyszergyártók üzennek (vedd be, vagy meg...esz!).
    Az MLM üzenete az, hogy használd a termékeinket és cserébe megnyitjuk a kaput egy új dimenzió felé, és segítünk a rögös úton, hogy az "Endor bolygót" is elérd :)
    Na ez elég képletes volt, de még a kezdőcsomagra visszatérnék.

    Lerágott csont, hogy az ember életében vannak olyan események, amikor a föld alól is előkerítünk nagyobb összegeket. Betegség, családi esemény, és igen, én egy-egy őrült vállalkozás miatt is képes voltam már többször is erre. Utóbbiak mind MLM jellegű vállalkozások, és a másodikból sem tanultam, újból megpróbáltam. Ez volt az ára annak, hogy nem vettem komolyan a cégválasztás "szabályait", de megérte.

    Szóval a kezdőcsomagot "eladhatod" úgy is mint szükséges rossz, vagy egy olyan pillanata az életednek, amit nem bánsz meg, ha elfogadod a felsővonal segítségét, és beleadod magadat.

    A FociVB-k alatt hány "szegényember" veri magát hitelbe, hogy egy hónapig szórakozzon? Azután már a "laposTV" is uncsi lesz.

    VálaszTörlés
  14. @József: ez annyira jó komment volt, hogy 2x szerepeltettem :)

    VálaszTörlés
  15. Az eddigi tapasztalataim alapján az olcsó csatlakozás tömegesen vonzza az ingyenélőket, a lottómentalitással rendelkezőket, az önkéntes áldozat, mártírokat. Egyszerűen az emberek nem veszik komolyan az üzletet, ha meghökkentően alacsony a belépési csomag. Ráadásul túl nagy terméktapasztalatot sem szerezhetünk így.

    Azok akik a magasabb belépési csomagot választották pl a mi üzletünkben is sokkal komolyabban veszik. És itt szeretném kiemelni pl. Lexuslacit, akiben óriási elszántság, kitartás van és biztos vagyok benne, hogy az egyik gyémántunk lesz. Jó úton halad!
    Nyelt egy nagyot és eldöntötte, hogy ő bizony nagy csomaggal indul és miután megismerte hogyan dolgozunk, milyen rendszerünk van, milyen eszközöket használunk, gyakorlatilag erre az üzletre hajlandó volt feltenni az életét is.
    Jó hírem van: MÉG ÉL! :)

    József kommentjére visszautalva, teljesen egyetértek, hogy az ember amire kell előteremti a pénzt. Ha halálos beteg valaki, minden követ megmozgat. Ha valami mély, probléma van az ember életében, akkor is minden követ megmozgat, hogy változtasson.
    József, tetszett a FociVB-s rész. Valóban!
    Hány ember veri magát fogyasztási hitelekbe, csak azért, hogy néhány hétig élvezkedjen, de ez sem igazi élvezkedés, mert tudja, hogy vissza kell fizetni a pénzt szép apránként.

    Nem lenne egyszerűbb fogyasztási hitelt felvenni egy jó MLM üzletre, és segíteni embereknek abban, hogy megváltozzon az életük? Hogy kiaknázzák a bennük lévő nagyszerűséget?

    Többet használnánk nemcsak az országnak és a társadalmunknak, hanem az egész Földnek is.
    Szeretek nagyban gondolkodni :)

    VálaszTörlés
  16. Az eddigi tapasztalataim alapján az olcsó csatlakozás tömegesen vonzza az ingyenélőket, a lottómentalitással rendelkezőket, az önkéntes áldozat, mártírokat. Egyszerűen az emberek nem veszik komolyan az üzletet, ha meghökkentően alacsony a belépési csomag. Ráadásul túl nagy terméktapasztalatot sem szerezhetünk így.

    Azok akik a magasabb belépési csomagot választották pl a mi üzletünkben is sokkal komolyabban veszik. És itt szeretném kiemelni pl. Lexuslacit, akiben óriási elszántság, kitartás van és biztos vagyok benne, hogy az egyik gyémántunk lesz. Jó úton halad!
    Nyelt egy nagyot és eldöntötte, hogy ő bizony nagy csomaggal indul és miután megismerte hogyan dolgozunk, milyen rendszerünk van, milyen eszközöket használunk, gyakorlatilag erre az üzletre hajlandó volt feltenni az életét is.
    Jó hírem van: MÉG ÉL! :)

    József kommentjére visszautalva, teljesen egyetértek, hogy az ember amire kell előteremti a pénzt. Ha halálos beteg valaki, minden követ megmozgat. Ha valami mély, probléma van az ember életében, akkor is minden követ megmozgat, hogy változtasson.
    József, tetszett a FociVB-s rész. Valóban!
    Hány ember veri magát fogyasztási hitelekbe, csak azért, hogy néhány hétig élvezkedjen, de ez sem igazi élvezkedés, mert tudja, hogy vissza kell fizetni a pénzt szép apránként.

    Nem lenne egyszerűbb fogyasztási hitelt felvenni egy jó MLM üzletre, és segíteni embereknek abban, hogy megváltozzon az életük? Hogy kiaknázzák a bennük lévő nagyszerűséget?

    Többet használnánk nemcsak az országnak és a társadalmunknak, hanem az egész Földnek is.
    Szeretek nagyban gondolkodni :)

    VálaszTörlés
  17. Szia Kata !

    Tényleg jó egy kicsit provokálni az embereket, de talán nem kell képviselni a tömeget, mert azzal igazán nem haladunk előre. Pontosabban, ha a tömegek útját válasszuk /képviseljük az álláspontjukat/ könnyen meglepődhetünk, mert az mlm nem igazán "tömegsport".
    Mindig arra fókuszálj ami előre visz a karriertervedben , ez pedig azoknak az embereknek a segítése , akik veled egy hullámhosszon vannak. Próbáltam már én is arra nem nyitott embereknek lehetőséget bemutatni, anélkül, hogy alkalmasnak éreztem volna a feladatra, de rá kellett jönnöm, hogy neki kell belülről megváltozni ahhoz, hogy a nagy lehetőséget ki tudja használni.
    Névtelenségem egyszerű oka, hogy akkor csak egyszer kell beütni a kusza betűket és ez nekem jó.
    Szívesen levelezek veled mlm témában itt a blogon vagy a lexuslaci@t-email.hu
    n.

    Mindenkinek szép napot üdv. Lexuslaci

    VálaszTörlés
  18. @Lexus:D beszélje ezt meg kezelőorvosával és szponzorával ;)

    VálaszTörlés
  19. A mi cégünknél két féle kezdőcsomag van. Vannak nálunk is akik az olcsóbbal csatlakoznak. Nem minden esetben jelenti azt, hogy nem veszik komolyan a munkát. Igen sokat dolgoznak. A termékek is úgymond a Magyar emberek pénztárcájához igazodik, mivel magyar cég. Evvel együtt az igen tisztelt "úgynevezett vásárlók" sokallják. Valójában a hozzáadott érték pedig nem csekély. Más országokban sokkal magasabb áron vannak ugyanezek a termékek értékesítve. Egyébként én ismerek olyan most már sikeres MLM-ezőt aki hajléktalan volt. A mentora meglátta benne a lehetőséget, és bizony még a kezdő csomaggal is megtámogatta. Mindezt bizony bizonyos igen kemény feltételek mellett. A mai felgyorsult, átalakult internetes világunkban inkább az szenved hátrányt aki a számítógéphez nem, vagy csak alig ért. Az az MLM-ező sokkal tovább bajlódik a kiadással mint a bevételeivel. És még ilyenen munkatársak is vannak szép számmal.

    VálaszTörlés
  20. Hú, és miért kell ahhoz megváltozni, hogy eltudjuk dönteni, hogy akarunk valamit vagy nem.
    Én is hittem az MLM- ben nem kicsit, nagyon is, egészen addig, amíg rá nem döbbentem, hogy ezekből valójában kik lesznek milliomosok és kik a rászedettek, de inkább nem folytatom....!

    VálaszTörlés
  21. @Marcsi: lehet, hogy az MLM nem Neked való volt. Lehet az is, hogy nem fejlesztetted ki a szükséges képességeket. Az még kevés, hogy hiszel az iparágban.

    Tudod, a legtöbbször azt tapasztalom, hogy az embereknek nem az MLM-mel, nem a cégekkel, nem a szponzorvonalukkal van problémájuk, hanem saját magukkal. És amíg ezt nem látják be, hogy minden változás belőlük indul ki, nincs az az MLM cég, vagy esetleg egy komplett iparág ami megmenthetné őket.

    VálaszTörlés
  22. Szerintem milliomosok azok lesznek, akik koncentráltan, fókuszálva, elkötelezetten foglalkoznak az 1, azaz EGY üzletükkel. A rászedettek pedig a "belekapok ebbe is, abba is" emberek. Valahogy úgy képzelem ezt el, mintha vennék 10, akár 50 sorsejegyet, aztán vadul kaparni kezdem a nagy nyeremény reményében. Ez csak egy különbség a sok közül, természetesen több is van.

    VálaszTörlés
  23. Igazad van, nekem nem való, mert nem tudok megváltozni, nem vagyok képes átgázolni mindenkin. Nem vagyok képes rá, hogy mindenkivel megutáltassam magam a környezetemben és azon kívül is. Máskülönben meg az a helyzet, hiába állítják a nagyokosok, hogy nem piramis, hát mi más? Minden MLM rendszernek, legalábbis itt Magyarországon ugyanazok a vezetői, az egyikből jól meggazdagszanak, aztán indítják a másikat, és rángatják bele az előzőből, a megbukottból a régi naiv embereket, hogy legyen aki vásárol is, lehetőleg tripla áron mindenféle bóvlit.
    A mára már csak történelem, a Yessplus vezetői körülbelül már az 5.-ik MLM rendszert indították most nem régen, én csak ennyit számoltam, ennyit követtem nyomon, lehet az több is még. Mindig akad, aki még elhiszi, hogy kitartással nagyon sokra viheti, lelke rajta, sikerüljön neki!

    VálaszTörlés
  24. Én mind elolvastam, itt minden volt ,amit csak az emberek ki tudnak találni,mikor pletykálni kell, azt mindenki tud ,de valamit véghez vinni azt senki nem tud,csináld meg, és utána pletykálj róla ,úgy sokkal hitelesebb lesz!!!

    VálaszTörlés