°°°

2010. augusztus 9., hétfő

Randy Gage szigete, azaz hogyan alakul ki a Jólét a semmiből (4/4) - befejező rész

Szép hétfő délelőttöt kívánok minden kedves kispajtásnak :)
Elérkeztünk Randy Gage sziget modelljének csattanójához, a 4. részhez ...
Az előző, 3. részben már az egekig fokoztuk az izgalmat, most viszont fény derül rengeteg összefüggésre, ami engem személy szerint ledöbbentett, amikor először olvastam. De van benne ráció.

Folytatjuk a befejező résszel - a tanulságokat ki ki vonja le belőle:



Nem akarok nagyon belemászni a politikába, viszont arra a tényre mindenképp szeretnék rávilágítani, hogy a társadalmi-politikai rendszer erős hiány és korlátolt programozásban részesített egész életedben. Ha átgondolod amiről beszéltünk, meg fogod látni, hogy az a társadalmi-politikai rendszer amelyben élsz olyan tudatalatti programokkal táplálja az elmédet, amelyek hatására bűnösnek érzed magad, ha igazán sikeressé válsz, ezért sokkal kevesebbet hozol ki magadból, mint amire egyébként képes lennél. A rendszer emberek tömegeit teszi függővé, és diszfunkcionálissá. Ha elfogadod a társadalmilag előirányzott gondolkodásmódot, az esélyeid a valódi sikerre majdhogynem a nullához közelítenek.


Kreatív, gondolkodó emberekként, szeretnénk kitörni azon emberek tömegéből, akik ingyen akarnak megszerezni dolgokat, akik értéket akarnak kapni a semmiért cserébe. Sajnos ezt a hiány-gondolkodásmódot, az áldozati mentalitást a kormányok nagy része támogatja is. A szomorú tény az, hogy a kormányod –bármit is hangoztat- egyáltalán nem szeretné, hogy sikeressé válj. A politikai hatalom irtózik az önálló, boldog, sikeres emberektől, mert őket nem tudja irányítani. Ha viszont bábként, félelemben tarthat, akkor az irányítás is az ő kezében van. A mindenkori politikai hatalomnak arra van szüksége, hogy ne gondolkodj önállóan, droidként végezd a munkád a kolóniában, így öntudatlanul támogatod őket és a rendszerüket. A pénzed nagy része hozzájuk folyik be, így mindig lesz elég anyagi forrásuk az újraválasztásukra. Azt lásd, hogy egy ilyen erős áldozati komplexusra épülő társadalmi programozással, az ingyenélő, improduktív emberek kerülnek egyértelmű többségbe, akik mind a kormánytól várják a megváltást, ezért bábként és ami a legfontosabb, öntudatlanul támogatják egyik avagy a másik pártot. És a kör ezzel be is zárult.


A kormányok más okokból sem szeretnék, hogy sikeres legyél…



Ha szuper-produktív vállalkozó vagy, és az ötleteidre tömeges kereslet mutatkozik, nagy eséllyel válhatsz Te is milliárdossá, mint pl. Bill Gates, Ted Turner, vagy Ross Perot. Ezzel azonban valós veszélyt és komoly fenyegetettséget jelentesz a kormányra nézve. Miért? Mert ekkora tőkeerővel -ráadásul, ha szövetkezel másokkal is, akik szintén nagy tőkeerővel rendelkeznek- megdöntheted a kormány uralmát is akár.


Ha szabad gondolkodású vagy, nagy valószínűséggel elutasítod a rendszer által kijelölt irányt és elindulsz a saját utadon. Ezek után mégis hogyan profitálhatna a politikai hatalom az erőfeszítéseidből? A kormány az adófizetők pénze nélkül nem tudna hatalmat gyakorolni. És hogyan érik el, hogy újra és újra megválassza őket a többség? Pontosan azzal a kifacsart Robin Hood-i hozzáállással, hogy vegyünk el még többet az aljas, kapzsi gazdagoktól, és adjuk a pénzt az improduktív, szerencsétlen rászorulóknak, így a többségben lévő, áldozati mentalitású tömegek fogják újra- és újraválasztani a kormányt. Az áldozati mentalitás táplálására, az önálló gondolatok és a társadalmi-politikai rendszer megkérdőjelezésére irányuló kritikus gondolkodás elaltatására pedig nagyszerű szolgálatot tesz a média széles eszköztára, a tömegtájékoztatás és a szórakoztatóipar.



Az igazság az, hogy a valóban produktív, innovatív, újító, intelligens embereknek nagyon eltökéltnek, elszántnak és elkötelezettnek kell lenniük a céljaik felé, hogy ezzel ki tudjanak emelkedni a siránkozó, parazitáktól hemzsegő, negatív tömegből, és kitörhessenek a társadalmi kondicionálás kelepcéjéből. Csak így élhetünk igazán kielégítő, kiteljesítő, bőséggel teli, szabad életet, ahol valódi értékek cserélnek gazdát. Ezáltal tényleg egy jobb világ születhet.



- Randy Gage


És ezzel végére is értünk a történetnek.

Várom a gondolataidat :)

Ha újra el akarod olvasni a 4 részes történetet az elejétől, akkor klikkelj IDE !


- KM


10 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Ezeket az összefüggéseket eddig is sejtettem, de most, hogy nálam szélesebb látókörű ember is megerősítette, még nyilvánvalóbb, hogy igazam van.
    Ezzel egyidejűleg bevillant, hogy nem szabad haragudni, vagy türelmetlennek lenni az emberekkel, ha félnek a sikeressé válás útjától, mert ellene vannak programozva már a születésüktől fogva.Sőt egyesek szerint már a fogantatástól számítva.
    Tehát kedves sikerre éhező barátaim, legyetek türelmesek a titeket körülvevő emberekkel szemben, de még fontosabb, hogy magatokkal szemben legyetek türelmesek.Mert tisztán látszik, hogy nem elég egyszer elmondani valakinek, valakiknek, hogy ismeritek a sikeressé válás útját, de magatoknak is el kell hinnetek és ki is kell várnotok a siker megérkezését.
    A siker abban a pillanatban megszületik ahogy eldöntöttük, hogy azon az úton megyünk tovább, de a fizikai valóságunkba , kicsivel később érkezik.Az eltelt idő alatt kell türelmesnek és bizakodónak lenni.

    Miklós , jó olvasni a bejegyzéseket és szép munkát végzel a sikeréhes emberek táplálásában.

    További jó munkát és sok sikert mindenkinek
    Üdv. Lexuslaci

    VálaszTörlés
  2. Nos, ez nagyon hasznos bejegyzés sorozat volt! Az a baj, hogy pont azok nem olvassák az ilyen bejegyzéseket, akik érintve vannak. Bár lehet, hogy nem is olyan nagy baj.
    Lényeg, hogy merjünk kreatívak lenni és újítani!

    VálaszTörlés
  3. @Zsolt: ez a blog megtalálja azokat akik hallaniuk kell ezekről a dolgokról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ki hagyja jóvá?ha nem tetszik a bejegyzés akkor nem jelenik meg?

      Törlés
  4. Türelemmel és példamutatással egyre több ember gondolkodását lehet pozitív irányba befolyásolni.
    A pályakezdők pedig már el sem tudják képzelni, hogy róluk majd állam bácsi fog gondoskodni. Teljesen természetes nekik, hogy maguknak kell felépíteni a pénzügyi biztonságukat. Talán lassan az iskolákba is bekerülhet a pénzügyi intelligencia fejlesztése és az életre nevelés, ha egy új generáción fog múlni.

    VálaszTörlés
  5. Én még 14 éves vagyok és igazából nagyon nem értek a politikához de Randy Gage mit tesz a kormánnyal?

    VálaszTörlés
  6. Szia Kedves Névtelen :)


    Örülök, hogy ilyen korán (14 évesen) itt vagy az oldalon. Le a kalappal :)

    Randy Gage nem sok mindent csinál a kormánnyal, mert nem nagyon érdeklik a körülmények. Ő megteremti a saját Életét az Univerzális Elvek alkalmazásával.

    Az írásával arra akart rámutatni, hogy milyen fontos a produktivitás és az, hogy alkossuk meg a saját életünket a körülményektől függetlenül.

    A Nagy Titok, amit minden bölcs ember, nagy tanító és termelékeny üzletember ismert és alkalmazott az a következő volt: Az Életed olyan amilyen a gondolataid. A gondolataiddal teremted a valóságod.

    Tanuld meg hogyan és Használd fel ezt az elvet :)


    Miklós

    VálaszTörlés
  7. Ifj. Bekker Péter2011. január 6. 21:46

    Hát én is elgondolkodtam ezeken az írásokon. . .
    és a következő jutott az eszembe !
    Mi mindjáan kreatív emberek mért nem fogunk össze és segítjük egymást és osszuk meg az ötleteinket egymással ? Minden hátsó szándék és érdek nélkül ?

    Vagy már itt is felütötte a fejét az írigység ?

    VálaszTörlés
  8. Szép dolog az egoizmus.
    Elméleti megalapozottsággal,pedig még szebb.
    Dögöljön meg mindenki,csak Nekem legyen jó?
    A Te országodban körülvesz "a siránkozó, parazitáktól hemzsegő, negatív tömeg",de nem érdekel.
    Pozitív vagy. :-)
    Az Én országomban nem engedném meg egyik lusta disznónak sem,hogy éhen haljon,megfagyjon,szomjan haljon.Van egy minimum ami azért jár mindenkinek mert megszületett és az emberek közé született.

    VálaszTörlés