°°°

2010. augusztus 26., csütörtök

Mennyire vagy kudarcálló?


"Visszajövök!" - mondta Arnold Schwarzenegger Terminátorként. És milyen érdekes... mindig visszajött.
Ebből egy dolgot szűrhetünk le: a Terminátor az egyik legcéltudatosabb mozihős, akivel valaha találkozhattál. Sokat tanulhatunk tőle - persze azt azért kiemelném, hogy csak bizonyos téren. Nem ajánlom senkinek, hogy Sarah Connor nevű nőket zaklasson, meg lemészárolja a fél emberiséget :)) Viszont az elszántságot, az elkötelezettséget, a kitartást igenis megtanulhatjuk Arnie-től.
Emlékszel? Nem érdekelte hányan utasították el, milyen akadályok voltak az útjában, milyen hátrányos körülmények között indult (végül is se kutyája, se macskája, se ruhája nem volt :)) Egy nagyon konkrét cél lebegett a chipjeiben.

Nézzük meg, hogyan segíthet ez Neked a hálózatépítésben. Ismétlem, nyilván nem úgy, hogy predátorként (oh, abban is Arnold játszott) rájuk nyomulsz és akár akarják, akár nem, Te letolod az üzletet/termékeket a torkukon. Nem erről beszélek, hanem a célokról, a kitartásról, és a kudarctűrésről - mint fejleszthető tulajdonságokról. Ha ezeket ki akarod fejleszteni magadban, megteheted! Sőt, az élet minden területén nagyon előnyös ezek erősítése.

Evezzünk át békésebb vizekre, nevezetesen Jack Canfield-hez!
Előbb nézd meg tőle a következő videót, utána folytatjuk.



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)


Folytassuk! Mit is mondott Jack? 144 kiadó utasította el a könyvét, mire a 145. kiadta!

Kérdésem: Te mennyi visszautasítást kapsz az üzletépítés során?
Ha erre az a válaszod, hogy nem sokat, akkor el kell, hogy keserítselek, de nem igazán dolgozol.
Az MLM-ben mindig azok kapták a legnagyobb pofonokat akik a legmagasabb szinteket érték el.

Az álmaidnak ára van, ez pedig többek között az, hogy bírnod kell a visszautasításokat és a kudarcokat. Ahogy Randy Gage is fogalmazott egyszer: "A kudarc nem a siker ellentéte, hanem a siker velejárója. A siker ellentéte a középszerűség."

Ha 1000x padlóra kerülsz, hányszor kell felállnod? 1001x!

Sok olyan emberrel találkoztam már hálózatépítés során, akik nagy lelkesen elindultak, szóltak 10 embernek, mindenki nemet mondott, aztán odavágták az egészet a konyhaasztalra, mondván: "Nekem nem megy ez az egész... feladom!" Nos... ennyit érnek az álmaid? Hogy 10 'nem' után feladd??? Csalódnék benned :)

Ilyenkor a következő két kérdés valamelyikét szoktam feltenni:
- Tudsz vezetni? Ha igen, akkor emlékezz rá, hányszor fulladt le a kocsi az úton, hányszor tépte a haját az oktatód, és hányszor csináltál hülyeségeket a forgalomban! Ha van jogsid, biztos lehetsz benne, hogy sokat hibáztál míg tanultál! De nézd meg: meglett a jogsid ;)

a másik kérdés, ha valakinek nincs jogsija:
- Biciklizni tudsz? Ha igen, emlékezz vissza hányszor estél el mire megtanultál bringázni!

Ha se kocsi, se bicaj, akkor helyettesítsd be valami mással amiben jó vagy!
Lehet ez akár az is, hogy megtanultam gyerekkoromban járni. Nézd meg a gyerkőcöket: hányszor esnek-kelnek! De nem izgatja őket, felpattannak és mennek tovább.

A Network Marketingben ugyanez a helyzet. Itt viszont a tét sokkal nagyobb: az álmaid, és a koncentrált ön- és jellemfejlődésed!

Egy korábbi videó szintén ehhez a témához kapcsolódik, érdemes átismételned!



Neked hányan mondtak már nemet üzletépítés során?
100 'nem' alatt inkább ne is írj :D


- KM

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok,

    Mennyien mondtak nemet nekünk? Rengetegen, számolni sem tudjuk.
    Összességében a "nem"-ek száma amit kaptunk, sokszorosa a 100-nak.
    Ha részekre bontom, az eddigi üzleteinkhez viszonyítva az elsőben kb. 50%, a másik két jelenlegiben az egyiknél 90% a nemek aránya. És most kapaszkodj meg, az újban mindössze néhány százalék, aki nemet mond, a többiek köszönik az információt, és örömmel kérik! Ilyet azelőtt mi sem láttunk és tapasztaltunk.

    Üzlet és üzlet között óriási különbségek vannak, nem mindegy az sem, hogy mit mikor és kinek ajánlasz, és milyen módon.

    Nagyon fontos a kitartás és a célra fókuszálás, ezért is vagyok rajongója ennek a blognak :), mindig megkapom a motivációs adagomat.

    Sok-sok nemet kívánok mindenkinek.
    Üdv.: Eszter

    VálaszTörlés
  2. Tulajdonképpen én is sok - sok nemet kaptam. Többször e miatt abba is hagytam. Mostanra döntöttem el, hogy a nemek miatt nem adom fel. A jó középszintig ami azért bizonyos fokig a lentről siker mindig eljutottam a munkáim, vállalkozásaim során. De az MLM az más. Ez a csúcsa a beteljesedése a munkáimnak és kitartok.

    VálaszTörlés