°°°

2011. február 4., péntek

Anyuka legyek vagy üzletasszony?


Ez leginkább hölgyeknek szóló téma, de azt gondolom, hogy férfitársaim is tanulhatnak belőle. Egyrészt, mert segíthetnek a párjuknak megérteni önkorlátozó hiedelmeiket, másrészt rádöbbenhetnek arra is, hogy bennük milyen belső harcok dúlhatnak.

És igen; a téma nem más mint a belső vívódás, amely a legtöbb esetben tudattalanul zajlik bennünk.
Mikre gondolok? - tudod mit? Inkább nem írom le! Gondold át Te magad!
A videó megtekintése után javaslom vegyél elő papírlapot és kezdj el írni.

Szokták mondani, hogy ahhoz, hogy a vágyaink teljesüljenek két dolog szükséges. Az egyik egy erős vágy, a másik pedig a meggyőződés/hit, hogy ez megvalósul. Úgy is fogalmazhatnék, hogy megengedjük magunknak, hogy elhiggyük, hogy számunkra is lehetséges a vágyunk beteljesülése és nagy örömmel várjuk - ahogyan a gyerkőcöt szoktunk várni amikor világra jön. Gondolj csak bele! 9 hónapig várunk rá :)

És ezzel visszakanyarodunk a bejegyzés elejéhez. Lisa Jimenez új a blogon, mindjárt láthatsz tőle videót is. Benne is megvolt a vívódás, nevezetesen az, hogy az anyuka és az üzletasszony szerepe nem fért meg egymás mellett - legalább is azt gondolta sokáig. Épp ezért állandóan keresztbe tett saját magának - nem tudatosan.



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)



Lisa Jimenezről még többet megtudhatsz itt.



- KM

5 megjegyzés:

  1. Szuper, Miklós!
    Nagyon jó videó, és bár női a példa, de igen, teljesen általánosítható bárkire. Fontos a kérdés: milyen belső harc túl bennünk, ami akadályozza a saját sikerünket, hogy nagyban tudjunk gondolkodni?

    Köszönöm - szeretettel: Ida ***

    VálaszTörlés
  2. Ez a videó sok mindent megértetett velem. Bennem is voltak, vannak belső vívódások, még ha a koromnál fogva nem is pont ez.
    Köszönöm ezeket a remek anyagokat.
    Minden jót kívánok a továbbiakban is Mária.

    VálaszTörlés
  3. Számomra is az itt felmerült kérdések jelentik a legtöbbet a videóból. Hogy miért is hajtok végre nap-nap után egyfajta "önszabotázs"-t. De jó érzés látni, hogy ezek egy mostanra már sikeres asszonyban is felmerültek.

    VálaszTörlés
  4. Én is tudnék a hölgyeknek valamit ajánlani. Egy nagyon jó könyv, ami csakis nekik szól. Véletlenül láttam meg a boltban az elmúlt héten. Szerintem nagyon jól kiegészítheti ezt a videót. Akit érdekelne:
    http://www.konyv-konyvek.hu/gazdag_no_befektetesrol_noknek_kiyosaki_kim

    VálaszTörlés
  5. Hi
    Your blog is very nice. I have really learnt a lot from this blog thanks


    Mouse Pads

    VálaszTörlés