°°°

2010. szeptember 22., szerda

Szélességet vagy mélységet építsünk inkább?



"Szélesség vagy mélység ?... ez itt a kérdés..." - dilemmázik az MLM-es...
Vajon melyik a jobb? Vagy inkább úgy kérdezném, melyik az eredményesebb hosszútávon?

Sok helyen azt mondják, hogy hozz be minél több embert a lehető legrövidebb idő alatt, aztán majd kiválogatódnak azok, akik tényleg nekiállnak üzletet építeni.

Aztán vannak olyan üzletek, szponzorvonalak, akik azt tanácsolják, hogy addig válogass míg nem találsz 4-5-6 komoly embert, de az embereket már a beléptetésnél is nagyon szűrd meg!

Itt kulcsfontosságú a céged jutalékterve, ugyanis meghatározza, hogy milyen irányban fogsz alapesetben terjeszkedni. A szélesítést díjazza inkább, vagy a mélységépítést? Esetleg képes a kettőt kombinálni? Hogyan segíti a jutalékterved az új emberek indulását?
Most szándékosan csak a jutalékterv vonatkozásában beszélünk a dologról. Egy rosszul megkonstruált jutaléktervvel az egész üzleted árokba borulhat.

Szeretném, ha megnéznéd a következő videót, melyben Dale Calvert mondja el a véleményét a nagy dilemmáról. Érdemes meghallgatnod, és jegyzetelned is akár, mert olyan dolgokat tanít, amelyeket nem sok helyen oktatnak.



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)


A következő videóban megbeszéljük részletesen mit is jelent a 'Tányérpörgető elv'.


Addig is kíváncsi vagyok a véleményedre.
Szélesség, avagy mélység?


- KM

4 megjegyzés:

  1. Ezt a 3×4-es blokkot, ha direktbe én csinálom meg az embereimnek, akkor az mennyire lesz stabil? Amúgy ez nálam is épp egy aktuális téma. Eddig azon voltam, hogy kijöjjön a "figura", de ha pár év múlva nem akarom, hogy teljesen új lábakat kelljen indítanom a legfelső szintek eléréséhez, akkor most a szélesítés következik.
    Szerintem ilyen szempontból ez a 3×4-es blokk szisztéma működhet, ha nem egymagam kreálom. Ráadásul így mindig rákényszerülök, hogy a direkt vonalat építsem, és ne csak papoljak róla, hogyan is kell azt csinálni.

    VálaszTörlés
  2. Ezzel tökéletes szinkronban van Don Failla 45 perces prezentációja...és amikor rádöbbensz, hogy a céged és a felsővonalad egészem mást mond...na akkor leszel csak igazán bajban. (tapasztalat)

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok,

    szeretem Dale Calvertet, nagy, alap igazságokat oszt meg velünk az MLM betekintés c. könyvében, (és azóta a szemináriumokon is) amit ugyan 2000-ben írt, de ma is aktuális. Ha el szeretnéd olvasni, Miklósnál érdeklődj.
    Részlet:
    "SZÁMOMRA A NETWORK MARKETING EGY OLYAN PÉNZÜGYI JÁRMŰ, MELY LEHETŐVÉ TESZI, HOGY HARMINC ÉV MUNKÁJÁT ÉS BEVÉTELÉT ÖSSZETÖMÖRÍTSÜK 2-4 ÉVBE. A NETWORK MARKETING LEHETŐVÉ TESZI SZÁMODRA, HOGY OLYAN ANYAGI HELYZETET HOZZ LÉTRE, MELYBEN NEM LESZ TÖBBÉ SZÜKSÉGED A BONUSZ CSEKKEKRE."

    Jómagam továbbra is hiszek az egyszerű, bináris felépítésben, és a valódi, végtelen mélységű, korlátlan kifizetésekben. Nekem ez a szerelmem, igen, mindenki a maga üzletét dicséri :)

    Tapasztalatból és a magam kárán megtanultam néhány dolgot az elmúlt évek során, és elfogadom, hogy vannak üzletek, amik könnyebben és jobban mennek, és vannak olyanok is, amik nehezebben. Ha csináljuk, mindegyik működik, függetlenül a marketing tervtől, a siker kulcsát magunkban kell keresnünk.

    Az, hogy rendszeresen olvasod a Miklós blogját, azt jelenti, hogy egy nyitott, pozitív hozzáállású, felvilágosult egyén vagy, akivel valószínűleg hasonlóan gondolkodunk. Azaz nem várjuk a sült galambot, nem várjuk, hogy a kormány majd megsegít bennünket, hanem vannak álmaink, céljaink, és teszünk érte, hogy napról napra közelebb kerüljünk hozzá.
    A hálózati marketinggel bármit elérhetünk az életben, ehhez kívánok sok sikert és kitartást neked.
    Üdv.: Eszter

    VálaszTörlés
  4. HA komoly és stabil hálózatot akarsz, mindig legyen az a célod, hogy "négyzetesen" haladj!Amilyen a szélesség, az az optimális mélység is.
    Tehát, ha 4 szélességed van, akkor törekedj a 4 mélységet megcsinálni, és amint elérted, jöhet az 5. széleség, és az 5. mélység, majd a 6. stb. Ilyen esetben, ha esetleg valamilyen élethelyzet miatt be is dől valamely vonalad, nem fogod észrevenni anyagilag, mert stabil marad a rendszered. Mégegy jótanács! Ne magad akard megcsinálni a mélységeket, hanem tanítsd meg a munkatársadat, hogy ő is csinálja a saját vonalában amit te a sajátodban! Csak így tudsz dinamikusan haladni... Mégegy dologra nagyon figyelj! Soha ne legyen erősebb 1 ágad, mint a többi összesen!

    VálaszTörlés