°°°

2011. február 24., csütörtök

Abraham-Hicks - Ki, vagy micsoda Isten?


A bejegyzés címe többféle reakciót válthat ki belőled attól függően, hogy mennyire vagy nyitott, vagy zárt. Arra kérlek maradj nyitott, mert nagyszerű élményben lesz részed :)

Tavaly foglalkoztunk már hasonló témával, amikor Ike Tiszteletes látogatta meg a blogot. Volt aki felderült, volt akinek kikerekedett a szeme, volt aki felháborodott azon a videón.

Mivel a network marketing tágabb értelemben véve maga az élet; egy fantasztikus önismereti és kapcsolatépítő játék is egyben, ezért tartom fontosnak, hogy ne csak technikázzunk és szakmázzunk folyton, hanem olykor beszéljünk a nagybetűs életről is; lássuk a nagyobb képet!

Abraham-Hicks-t úgy gondolom nem kell bemutatnom; következzen egy elképesztő videó, melyben Abraham beszél Istenről. Nem is akárhogyan...

A videó megtekintése után mindenképp írd meg a gondolataidat!
Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád.



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)




- KM

15 megjegyzés:

  1. Tényleg kíváncsiak vagytok a véleményemre?
    Hát legyen! Az emberek szeretik ezt hallani, hogy ők Istenek, szeretnek az érzéseik szerint élni, de ez zsákutca a javából! Honnan tudom ilyen biztosan? Megtapasztaltam. A teremtő Isten gyermekei vagyunk, de nem istenek. Aki elfogadja Jézus Krisztust megváltójának, annak a szelleme valóban egyesül Isten szellemével, és akkor mondhatjuk, hogy Isten bennünk van. De mi nem vagyunk Istenek, csak Isten részei vagyunk. Tényleg elszakadtunk Tőle, de nem az a megoldás, hogy az érzéseinkre hallgatunk. A tudatos döntésünkre van szükség, mert Isten mindennél jobban tiszteli a szabad akaratot. Isten gondolataival pedig úgy tudunk egyesülni, hogy olvassuk a Bibliát, és elmélkedünk rajta. Az Atyánk valóban minden kérésünket teljesíti, ami a javunkra szolgál, de nem egy jin, akinek csak csettinteni kell. Ha hálaadással feltárjuk a kívánságainkat, hű és igaz Ő, és teljesíti a kéréseinket. Így működik, és nem a gondolatainkkal teremtjük a valóságunkat. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy SZERENCSÉRE. Ugyanis az ember már régen nem tudja, hogy valójában mi is szolgál a javára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De Jézus azt is mondta, hogy bizony mondom néktek, istenek vagytok mind. Ezt hova teszed?

      Törlés
    2. Kedves Brigi! A videó nem azt mondja, hogy Istenek vagyunk a "Te Istenedhez" hasonlatosak. Járj kicsit utána a Biblia eredetének, s annak, kik és hogyan, és miért személyesítették meg Istent egy Bibliának összefűzött könyvben. Ismerem Jézus tanításait, s messze eltér attól, amit a Bibliában találsz. Többek között Jézus több tanítása szólt a reinkarnációról és arról, hogy Isten fia s ezt úgy értsd, hogy Te meg Isten lánya vagy, Isten mindenkiben ott van. Isten-t megszemélyesítették, s ez okozza a fő problémát az emberiségnek. Isten az Éltető energia, a Forrás, a Kvantum energia, a Felsőbbrendű közös tudat, mindegy melyik nével illeted, s nem egy szakállas öregúr, aki varázsolt 6napig és a hetedik napon megpihent. Tisztelem a Te véleményed is, de úgy gondolom, valaki, mielőtt valami mellett dönt, szól, járjon utána. A többi vallásnak, a többi hitnek, s idővel rájössz majd magad is, egy "Isten" van s mindenki abban szeretne hinni, ez meg : A FEltétel nélküli Szeretet érzéséből fakadó Energia. S mindent az érzéseink által teremtünk. S tapasztalatból mondom, írom. Érzés-gondolat-tervezés-teremtés. Segíts magadon és Isten is megsegít. Ahogy fent, úgy lent. Sorolhatnám még. Pedig a bibliában is megtalálod, hogy Isten mindenkiben ott van, vagyis mindenki energia, mindenki Isten. Abszolút nem áll szemben a hiteddel a videó, csak másképp értelmezed a hitedet. Mint ahogy mi is. Üdvözlet Mindenkinek.

      Törlés
  2. Jolvan Brigi, higgadj le ez itt nem a vidámvasárnap, és biblia sem volt mindig

    VálaszTörlés
  3. Az Isteni minőség mindenkinek mást jelenthet. Itt viszont nem hangzott el, hogy ez mindenhatóságot jelent. Főként, mert a mindenhatóságban benn foglaltatik a más élete feletti rendelkezés lehetősége. A Vonzás Törvénye segítségével viszont gondolataid megválasztásával a saját életed és valóságod alakíthatod jobbá.

    Úgy gondolom, kár az embert olyan mértékben lealacsonyítani, és tehetetlennek nézni, mint ahogy az az első hozzászólásból kiérezhető. Az ember nem reménytelen, hanem alakítható, formálható lény. Ahogy az általa vallott kép Istenről szintén változik és alakul. Ezért lehet, hogy egyesek Istenben a kegyelmes, szerető teremtőt látják, míg mások naponta arról beszélnek, hogy engedheti, hogy háborúk legyenek és gyerekek haljanak meg.

    Két dologgal nagyon megfogott a videó: azzal, hogy kimondta, az ember egy bizonyos módon szemlél valamit, és azután a teljes valóságot ebbe igyekszik beilleszteni; illetve azzal, hogy akkor kérdőjelezzük meg leginkább Istennel való kapcsolatunkat, amikor bajban vagyunk- akkor elválasztjuk magunkat tőle, és minél jobban igyekszünk felé, annál jobban érezzük, hogy mekkora különbség van közöttünk. Ezeken pedig érdemes elgondolkodni.

    VálaszTörlés
  4. A vallás a világon egy igen közkedvelt téma!
    Örülök hogy felhoztátok. Pár gondolatot szeretnék megosztani veletek és ezt tenném úgy hogy semelyik világnézeti oldalra nem szeretnék állni. Mivel nincs túl sok hely egy kommentben ezért próbálok a lényegre szorítkozni, amely nem lesz könnyű.

    Bizonyára sokan hisztek Istenben, abban Az Istenben és ezt mindenki tiszteletheti, úgy ahogyan mindenki tisztelheti azt is hogy a földön több vallás és világnézet is létezik. Ez így szép és így jó, ettől is vagyunk mi emberi lények oly sokszínűek.

    Ebben a videóban sok igazság van. Valóban képesek vagyunk a semmiből új dolgokat teremteni pl.: járművek, új növényfajok, klónozás, őssejt, internet (ismeretek)... stb. (Utánunk tudja ezt csinálni bárki is ezen a földön? Mi ez ha nem csoda?)

    És annyi sok dolog van még ami miatt mindannyian különleges lényeknek tekinthetjük magunkat.

    Az MLM azt kell hogy mondjam valamilyen szinten visszavezeti azokat az embereket a forráshoz, a tudáshoz akik hajlandóak az új dolgok megismerésére, amelyek ezen nagyszerű blogon is olvasható nap mint nap. Köszönöm!

    Amikor egy ember megszületik kiszakítják a kollektívából hívhatjuk akár forrásnak is, nevet kap, személyi számot és személyiséget építenek köré amit a munkával teli életen át a sírig magával hurcolhat. (Személyiség latinul:Persona=maszk, álarc) Randy Gage erre célzhatott burkoltan amikor természetellenesnek mondta a másoknak végzett "rabszolga" munkát.

    Arra kell rájönnötök, hogy nem vagytok egyedül! Az MLM a szétbombázott kollektívát állítja vissza úgyan kissé ferdítve de ettől a lényegen nem változtat. Kapcsolat ember és ember között amely megteremtheti a jólétet és tudatosságot.

    Zárásként Randy Gage szavával élve tessék kérem dönteni az Income Reducer és a Remote Controll vagy az igazi élet között.

    A lehetősége mindenkinek megvan! Go... :)

    VálaszTörlés
  5. Brigi nagyon jól látja a dolgokat

    VálaszTörlés
  6. Brigi jól látja a dolgokat

    VálaszTörlés
  7. Briginél a pont.

    VálaszTörlés
  8. Az ember a világegyetemben egy aprócska kis porszem. Méghozzá igen önző porszem, aki nem érti a körülötte lévő világ 99%át és nem képes elfogadni vagy feldolgozni önnön jelentéktelenségét és önnön nem létét. Sokaknak ebben segít a vallás, a hitük és ez így is van rendjén. Én sem kétlem, hogy van egy felsőbb "hatalom", mozgatórugó. Ez pedig a természet maga, amely a fizika és biológia szabályai szerint tökéletesen működik. Hogy vannak ezekkel nem megmagyarázható dolgok? Igen vannak, de ez csak annyit jelent, hogy a világ működéséről alig tudunk valamit. A Biblia csodás írás, amely arra tanít bennünket, hogy ha egy olyan erkölcsi ideához próbálunk közeledni, amit megfogalmaz. Akkor boldogságban és harmóniában fogjuk leélni azt az időt, ami jut nekünk és ezt nem egy képzelt mindenható kedvéért kell tennünk, hanem magunkért és egymásért.Mert jó esetben van 80-90 évünk és és az tesz minket emberré, hogy tudatunkban van ezt a lehető legjobban leélni!

    VálaszTörlés
  9. Brigi pontosan ugy va ahogy azt megirtad.Isten aldasa legyen rajtad !

    VálaszTörlés
  10. Brigi csak azt latja ami a Bibliaban le van irva.Amit szinten emberek irtak.Miert kene mas emberek gondolatait kovetni,raadasul ugy ,hogy televan a konyv dolgokkal amik beszabalyoznak mas embereket mit tehet es mit nem.Hol van itt a szabad akarat.Valaszinu Brigi csak a Bibliaban leirtak szerint tudd elni.Ez igy rendben is van,csak ne itelje el a masikat azert mert nem a Biblia szerint el hanem van sajat otlete is.Mindenki maga valsztja az utjat es ezt kene mindenkinek elfogadni a masik embertol.Hagy elje az eletett mindenki ugy ahogy akarja.Abraham Esteren keresztul ezt probalja atadni az embereknek.

    VálaszTörlés
  11. Tudjátok az én véleményem az, hogy sok kultúra, idegen "világokból" érkezett tanítóit személyesítette meg Istennek/Isteneknek. Jézus is egy tanító volt, lehet, hogy kizárólag a mi világunk megvilágosodott szellemi tanítója, ki képes gyógyítani és bármikor újra leszületni (reinkarnálódni=azaz feltámadni), de az is könnyen lehet, hogy "másik világból érkezett", hogy tanítsa az embereket a Szeretet törvényeire. A Biblia szép és hasznos, viszont nem szó szerint értelmezendő, főleg azért, mert cenzúrázott. Hogy kik és hogyan rakták össze, ne menjünk bele, de véleményem szerint a "Keresztény Egyház" vétett a világon a legnagyobbat az emberek ellen, s hamis bálványozott vallást terjesztettek el az egész földön, megszemélyesítve "Atya" alakban Istent, ami nem más, mind az éltető Szeretet Energia. Nem véletlen, hogy Jézus sokat tanított a reinkarnációról, s arról, hogy: "Bizony mondom néktek, Ti mind Istenek vagytok!" Főleg gyógyításai után. Miért? Mert ezt az energiát mindenki elérheti és használhatja gyógyításra, csak meg kell tanulni használni.(egyrésze: a Reiki) S a szeretet mindenkiben ott van, (reméljük) a szeretet = "Isten". A keresztény egyházi tanok csupa ítélkezés! "Ne emelj nekem házat és bálványokat, a Te hited ne abban legyen!" (ezzel szemben templomokat állítanak, s kereszteket, bálványokat!) Kedves Brigi! Ha annyira Istent keresed, kutasd fel az apokrif iratokat Jézus és a többi próféta tanításairól s rájössz, hogy a Te "Istenedet", amit az Egyház hirdet, abban nem találod. Isten Benned van. A szeretet nem ítélkezik, nem jelenti ki, hogy ő feljebbvaló bármelyiknél, megbocsájtó, s nem követelmények alapján szeret, hanem feltétel nélkül. A szeretet csak tájékoztat, de nem irányít. Rád hagyja a döntést, s nem erőszakkal térít. Az Keresztény Egyház, minden csak nem isteni eredetű. S nagyon remélem, hogy még megérem, hogy nyílvánosságra kerül világ szinten, hogy hogyan hamisították meg Jézus eredeti szavait, és hogy dobták ki azon részeket, amiket nem értettek, vagy nem akarták, hogy az emberek tudjanak. Hogy miért? Nézz szét a világban. S van e pokol és mennyország? Igen van, a köztes szellemi létben, ott ugyanis ténylegesen el kell számolnod, de nem egy feljebb való Istennek, hanem a benned lévő Istennek, vagy Démonnak a tetteiddel. A köztes létet is tanította Jézus, de ez sem tetszett a könyvet összeállítóknak, sem az újjászületés, a körforgás. Könnyebben vezethetőbbnek ítélték a társadalmat, ha az emberek majd "egy életben hisznek". Szóval egyik Szent irat, sem Szent írás, mert sajnos, tény, hogy ezeket, nem Szentek állították össze, sokkal alantassabb emberek, megváltoztatva igényükre az igazi Szent Szellemek tanításait, mint amilyen Jézus is volt, többek között. Megjegyezném, nem vitázni kívánok. Amiket leírtam, tények, és tájékoztató jellegűek. Minden tiszteletem azoknak, akik nem jelentik ki, hogy az Ő hitük az egyedüli és megkérdőjelezhetetlen, és azoknak, akik keresik hitük útját, úgy, hogy tájékozódnak, s azoknak, akik lehetőséget adnak ilyen eszmecserékre, mint ezen oldal üzemeltetője is. Üdvözletem Miklós! :) Csak így tovább...

    VálaszTörlés
  12. Mindenkinek igaza van!

    Isteni sugallat! :)

    VálaszTörlés
  13. Egy H.Gy.Gyülibe járó Jézust magáénak valló ember ,szánt szándékkal szögeket tett az autóm kereke alá és sok hazugságon is rajta kaptam!Bizony nincs mindenkiben meg a szeretet,mert csak szájával vallja Jézust,de szívében nincs jelen,ha ilyeneket tesz,amíg az ember nemlesz tisztességes önmagához addig,nemörökli Isten országát,azt a tudatot,ami Isteni tiszta tudat,Jézus mondta bizony mondom néktek Istenek vagytok,de ennek meg is kell felelni!(törekedni kell erre!A testünk a Szentlélek temploma és hány ember mocskolja azt szánt szándékkal...

    VálaszTörlés