°°°

2011. január 17., hétfő

Mit taníts az új üzletépítőidnek?



A jelölted érdeklődő volt, jó kapcsolatban vagytok, megkapta a kérdéseire a választ és a Te üzletedet találta alkalmasnak arra, hogy megvalósítsa a céljait.

Jön a kérdés: Mit taníts egy új üzletépítőnek?
Válasz: az alapokat

Mik az alapok?

Legelőször a megfelelő hozzáállást érdemes kialakítani bennük. Illetve tegyük fel, hogy az első nagyobb szinthez a cégednél kell 4 igazgatói vonal.

Mondj az új üzletépítődnek valami hasonlót:
"Emlékszel? Korábban megbeszéltük már, hogy az MLM egy zseniálisan kialakított vállalkozási forma. Tehát vállalkozásként tekints rá! Képzeld el hogyan vezetnéd és fejlesztenéd a vállalkozásodat ha nem a network marketing iparágban lennél, hanem hagyományos vállalkozást kellene építened. Te vagy a saját vállalkozásod tulajdonosa és felsővezetője. Milyen típusú embereket, kiket választanál be a saját vállalkozásod igazgatótanácsába? Kikkel szeretnél együtt dolgozni? Kik azok akikre szívesen rábíznád az üzletedet? Keress első körben 4 olyan embert akivel hosszútávon együttműködnél, akikben megbízol, akiknek van víziója, elkötelezettek és fejlődni akarnak! Kik azok az emberek akikbe hajlandó lennél időt/energiát fektetni, hogy később önállóvá válhassanak és megtérüljön a befektetésed? Kik azok akik többet akarnak kihozni az életükből? Kik azok akiket szeretnél kiemelni az átlagból? Kik azok akik hajlandóak keményen dolgozni a céljaikért? Keress tehát első körben 4 ilyen embert! Lehet, hogy ehhez be kell léptetned 10, 15, vagy 25 embert is akár, de ez legyen a cél. És ahhoz, hogy beléptess 10, 15 vagy 25 embert, ehhez lehet, hogy 100-200-300 embert is meg kell keresned..."

A hozzáállás kialakítása a legfontosabb. Legyen meg az álmod, és alakítsd ki már az elején a megfelelő hozzáállást. Mától ugyanis network marketing vállalkozó vagy.

Ha ez megvan akkor beszéljünk egy kicsit a hogyanokról, azaz mit kell tenni !
A csapatunk Randy Gage útmutatásai alapján dolgozik, ő pedig a következő 4 dolgot tanítja első körben, semmi mást:
  • Névlistaírás

  • Ismerkedés, azaz a névlistád folyamatos bővítése

  • Meghívás

  • Utánkövetés

Kész is vagyunk :) Ha ezt a 4 képességet tényleg profin megtanulja egy új üzletépítő a csapatunkban, azzal a magyar átlagkereset 2-3x-osát is megkeresheti méghozzá passzívan (tehát passzív jövedelemként). Nyilván ehhez gyakorlás és idő kell, de nem kell mást tudnia első körben.

Beleillik a formulába? "Nagy csoport ember, egyszerű dolgokat csinál, hosszú időn keresztül" - Határozottan IGEN

Randy Gage ebben a bejegyzésben már beszélt a fenti képességekről, javaslom ismételd át őket újra!


A témához van némi hozzáfűznivalója Dale Calvert barátomnak is :)



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)



Te mit tanítsz az új üzletépítőidnek?


- KM

5 megjegyzés:

  1. Hát , úgy látom Ő tudja mit csinál !
    Profi az biztos !
    Szép napot

    VálaszTörlés
  2. Az ONLINE MLM- ben nem kell névlista. Ott követőkre találsz, nem pedig te keresed az embereket.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Mária,

    El kell,hogy szomorítsalak.Névlistára igenis,nagy szükség van.Attól még hogy követnek a különböző portálokon(vagy MLM online oldal),az nem jelenti azt,hogy üzlettársaid is lesznek.A névlista egy biztonság érzést ad.Mi van azokkal a jelöltekkel,akik mondjuk nem tudnak téged online követni??.Ők már nem is a jelöltjeid??Dehogynem.Velük mit csinálsz??Találomra felhívod??Kétlem.A Névlista egy "élő organizmusként" kell,hogy működjön,ahová beírod az új jelölteket,és lehúzod azokat akik nem akarták az üzletedet.Névlista egy FÓKUSZ,amiből táplálkozol.Ha nincs,akkor ad hoc módon,személyes kapcsolat nélkül fogsz jelölteket keresni.John Milton Fogg írásában láttam"Minél inkább "online-osodik" a Network Marketing,annál nagyobb jelentősége lesz a hagyományos,személyesen felépített Network Marketinnek.Az emberek érzéseket keresnek és nem Virtuális világot.Az online dolgok megkönnyítik a dolgokat,de nem helyettesítenek semmilyen bizalmi kapcsolatot.Soha ne bújj el a virtuális világ mögé!!!Inkább mutasd meg magad és aztán használd segítségként az online dolgokat,de ne fordítva.

    Csombor Róbert

    VálaszTörlés
  4. Ha már itt tartunk, akkor én is hozzáfűzök valamit :)
    Szerintem az 'Online MLM', amiről Mária beszél nagyon jól alkalmazható széles frontvonal kiépítésére. Az a meglátásom, hogy nagyon sok embert be lehet hozni vele frontra, DE... mélységben nehezen másolható. Nem illik bele az alapformulába: "nagy csoport ember, egyszerű dolgokat, hosszú időn keresztül csinál."

    Pl. Blogot írni nem mindenki tud, és ami a legfontosabb: ahhoz, hogy rendszeresen frissítsd a blogodat, ahhoz nagyon nagy kitartás kell. Nem is beszélve arról, hogy milyen gáz az amikor egy blogíró innen-onnan lopkodja mások bejegyzéseit - ezzel elértékteleníti a saját blogját.
    Ehelyett összeismerkedett volna 2-3 motivált háziasszonnyal, megmutatott volna nekik egy egyszerű rendszert és azzal elkezdenének dolgozni - sokkal egyszerűbb és gyorsabb is lenne.

    A másik, amit látok az Online MLM-mel kapcsolatban az az, hogy 'személyes márkát' épít, nem pedig 'rendszer márkát'. Ez ha nem hálózatépítésről lenne szó kifejezetten szuperül működne, viszont az egész MLM nagy kérdése nem az, hogy mi működik, hanem, hogy mi duplikálódik/másolódik.

    Szerintem egy rendszer eredményességének első jele, ha a jelölt egyből megérti a lényeget, és már úgy érzi, hogy azonnal ő is utánunk tudná csinálni. Ez a reakciót hozza ugyanis az eredményeket.
    Ha viszont megmutatom neki, de kell neki 2 hét mire a lényegét megérti, utána még 2 hét mire elkezd a gyakorlatban is dolgozni, és még akkor jön rá, hogy ez bizony bonyolult is... na akkor van zűr.
    Belefektettünk egy csomó időt/energiát és nem térül meg.

    Én úgy építem az üzletet, hogy a jelölt két pillanat alatt azt mondja: "Oooh.... ezt én is meg tudom csinálni..." - ez a lényeg szerintem.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Végig néztem a videókat Randy-ről és olvasom a bejegyzéseitek.Rá kellett döbbennem hogy bár jól haladok az Mlm üzleteimben még is nagyon sok olyan dolgot nem teszek vagy rosszul teszek amin ha kicsit változtatok még sikeresebb lehetek.
    Nekem személy szerint a Varga Zsolt ajánlotta ezt az oldalt és az ő meghívása miatt vagyok itt.Mi még nem dolgoztunk együtt,de látom benne és bennem a hasonlóságot és tudom,hogy mi még egyszer valamiben együtt fogunk hálózatot
    építeni.
    A duplikálás hibájába beleestem és tényleg sok információt akartam a jelölteimmel megismertetni és ha ezt ő meg is értette már másolódni nem tudott.A hallottak és olvasottak alapján kidolgozok egy tervet amin lépésről lépésre végig vezetem az új tagokat.
    Miklós bejegyzése nagyon igaz,aki nem érti meg egyből az elején,ez lehet az én hibám is mert a kevesebb néha több,utána ő egyre nehezebben indul el és egyre kisebb a lelkesedése.
    Az online Mlm-es dologról meg csak annyi a meglátásom,jó dolog mert nagyon sok új embert meg tudsz ismerni akár egy nap több városból is,de ebbe bele kell vinni a személyes kontaktus varázsát,mikor face to face leültök és beszélgettek,hogy mindenki tudja mégis kivel fog együtt dolgozni.

    Végezetül sztem nagyon hasznos ez a Blog,Gratulálok érte nektek,amikor csak időm engedi én itt leszek és olvaslak bennetek!
    Köszönöm Zsolt hogy meghívtál ide!

    További Szép Napot és Eredményes Hálózat építést mindenkinek!
    Baráti üdvözlettel : Csehi Péter

    VálaszTörlés