°°°

2012. március 30., péntek

Egy sikeres magyar milliárdos tanácsai és gondolkodásmódja - Rádióinterjú Bojár Gáborral


Vannak olyanok, akiknek az a véleménye, hogy csak akkor lehetsz jó vállalkozó, ha először az alkalmazottak világában nyújtasz kiemelkedő teljesítményt, megtanulsz dolgozni és csak utána lehetsz eredményes vállalkozó. Vállalkozó ismerőseimmel, barátaimmal beszélgetve ugyanis ennek pont az ellenkezője derül ki. Az alkalmazotti és a vállalkozói gondolkodásmód úgy különül el egymástól akár az olaj és a víz. A két réteg érdeke, víziója, hozzáállása és szükséges képességei élesen eltérnek. Ez nem azt jelenti, hogy az alkalmazotti léttel bármi gond lenne, inkább arról van szó, hogy alkalmazotti hozzáállással képtelenség sikeres vállalkozásokat felépíteni. Bővebben a témáról ajánlom Robert Kiyosaki összes könyvét alkalmazottaknak és vállalkozóknak egyaránt.

A mai bejegyzés anyagát egy hete hallgattam meg a Kossuth Rádió gazdasági magazinjában és már akkor tudtam: ebből bejegyzés fog születni; mindenkinek meg kell hallgatnia.
Azt is elmondom miért!

Az interjú Bojár Gáborral, a Graphisoft cég társalapítójával készült. Bojár Gábor irányítása alatt a vállalat nemcsak a magyar szoftveripar legnagyobb exportőrévé vált, hanem világpiaci részesedésével a világ első három építészeti tervezőszoftvert fejlesztő vállalata között szerepel. A Graphisoft számos külföldi és hazai díjjal kitüntetett termékeit több mint 100.000 építész, illetve építőipari szakember használja a világ 80 országában. Bojár Gábort 1998-ben a Wall Street Journal Közép-Európa tíz legsikeresebb vállalkozója közé választotta és több alkalommal meghívást kapott a Davosi Világgazdasági Fórumra is. Sikeres vállalkozói tevékenységéért és a hazai szoftveripar nemzetközi rangjának emeléséért számos hazai díjban, kitüntetésben is részesült.

Bojár Gábor konkrét tanácsai mellett kiemelten érdemes megfigyelni gondolkodásmódját és az üzleti élethez való hozzáállását is. Meggyőződésem, hogy a network marketing üzletek sikeres építéséhez is hasonló hozzáállás és attitűd szükséges.
Kezdjünk hát bele!



Kapcsolódó bejegyzések:


Ma kirúgtak az MLM cégemből

Tehetség vagy Kitartás - Te melyiket választod?

Hogyan kerestem 250 000 dollárt mindössze 20 perc alatt?

Randy Gage szigete, azaz hogyan alakul ki a Jólét a semmiből

Mi a különbség a gazdagok és a szegények gondolkodásmódja között?

Mi az üzletek, vállalkozások valódi célja?

Hiszem, hogy képesek vagyunk együtt egy jobb világot teremteni, ahol...




Várjuk a véleményedet, oszd meg velünk tapasztalataidat, észrevételeidet a témáról!




- KM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése