°°°

2009. december 17., csütörtök

Midas király érintése, avagy "bármihez nyúlok arannyá változik"


Az előző bejegyzés főszereplője Randy Gage volt, aki akár hiszed akár nem mosogatófiúként kezdte a pályafutását.
Állítása szerint amihez nyúlt elporladt a kezei között, semmi sem sikerült, bármibe is kezdett.
Amikor mindent elveszített és végleg padlóra került, nem volt más választása, mint önmagába nézni, így indult el az önfejlesztés rögös útján.

Azóta több mint 25 év telt el és Randy jobban virul, mint eddig bármikor. Kidolgozott egy önfejlesztő módszert is, amellyel a fejben lévő negatív programokat írhatjuk felül.

Említ néhány dolgot, amellyel átprogramozhatod a tudatalattidat. Ez persze egy folyamat, nem fog egyik napról a másikra menni, ahogy neki is évekbe került, hogy eljusson arra a pontra, ahol most van. Viszont a kitartó önfejlesztés meghozza a gyümölcsét - mindig!

Mik tehát Randy Gage javaslatai, hogy elérd azt a bőséget, sikert amelyre mindig is vágytál?

  • Tudatosan válogasd meg azokat a könyveket/filmeket amiket olvasol/nézel! - lehetőleg építő jellegűeket válassz!

  • Ne nézz híradót!
    Az a néhány tucat hír nem a világ összes történését mutatja be. Rendszerint válogatott szörnyűségek szerepelnek benne.

  • A TV műsorok 80%-a hiánnyal programoz. Nem ajánlja a kibeszélőshow-kat és olyanokat sem ahol más embereket aláznak meg, vagy pletykálkodnak.

  • Figyelj oda, és kritikus füllel hallgasd a rádió talkshowkat is!

  • Ne vegyél részt pletykákban, ne olvass bulvárt!

  • Lépj ki azokból a kapcsolatokból, amelyekben negatív energiát tapasztalsz, panaszkodnak, nem inspirálnak, és lehúznak! Olyan társaságot keress, ahol bátorítjátok, értékelitek és inspiráljátok egymást!

  • Olyan emberekkel, akik visszahúznak, folyton panaszkodnak, külső okokra mutogatnak kevesebb időt tölts!

Eszközök, amelyekkel napi szinten a Jólétre "programozhatod" magad!

  • Minden reggel felkelés után azonnal, és lefekvés előtt közvetlenül olvass valami pozitívat néhány percig! Bármit, nem az a lényeg, hogy mit, hanem az, hogy pozitív legyen!

  • Megerősítések (hangosan mondd ki őket, írd le őket többször is, ha kedved tartja ki is cetlizheted időnként az otthonod)

  • Cél kártyácskák - tömören írd le a kártyákra mit akarsz és gondold át miért akarod!

  • A naptáradba, vagy az Agendádba írj pozitív állításokat, így amikor átlapozod, vagy időpontot egyeztetsz a nap folyamán a tudatalattid fogja a pozitív megerősítéseket!

  • Készítsd el saját Álomfaliújságodat (használhatsz képeket, idézeteket, megerősítéseket) és tedd ki olyan helyre, ahol napi szinten látod!

  • Írj egy kitalált történetet arról (1-2 oldal), hogyan nézne ki az ideális napod! Minél több érzékszervet vonj be és naponta többször is olvasd át néhány percig a történetedet! A kulcs, hogy érezd a történet valóságosságát, mintha épp most történne meg!

  • Alfa állapotban (ellazult, relaxált) hallgass pozitív megerősítéseket, amelyek segítenek kialakítani azokat a meggyőződéseket, amelyek támogatják a céljaid elérését! Pl.: egyre több pénz áramlik tapasztalatomba; minden egyre egyszerűbbé válik az életemben; mindenre megtalálom a megoldást, stb.

  • Alvás közben is hallgathatsz megerősítéseket, persze csak halkan, így a 8-9 órás alvási időszakot átfordíthatod személyiségfejlesztési időszakra.

Nos, Randy Gage ezeket emelte ki... ha ezt hosszú időn keresztül csinálod meglesz az eredménye.


Te hogyan dolgozol magadon?
Milyen eszközeid vannak?



-KM

7 megjegyzés:

  1. Jó néhány elvet alkalmazok a gyakorlatban ezek közül, tényleg működnek. Gratulálok a bloghoz!

    VálaszTörlés
  2. mellébeszélő paraszt-vakítás
    Z

    VálaszTörlés
  3. Csombor Róbert2010. április 1. 8:15

    Szerintem Z megnyilvánulásából az tűnik ki,hogy sokat néz tv-t,és nem tudja hogy az emberi agy hogy működik.Ez az ő véleménye.Remélem sok "paraszt" van köztetek aki elhiszi,hogy az életetekből nem hiányzik az ,hogy ki mikor halt meg és ki mikor,miért szenvedett.Mert a MÉDIA ezt csinálja.Valószínűleg Z azt sem tudja,hogy mit jelent a paraszt szó,persze ez nincs benne a TV-ben:-)))

    VálaszTörlés
  4. Z !

    Én paraszt vagyok, mégis remekül látok :)
    Viccet félretéve, Róbertnek igaza van.
    Kezdd el tanulmányozni hogyan működik az emberi agy, és miért lesz sikeres valaki.
    Jó könyv - Gondolkodj és Gazdagodj (szerezd be, olvasd el!)

    Marci

    VálaszTörlés
  5. mellébeszél: A lényeget szándékosan elhallgatva beszél vmiről. (magyar értelmező kéziszótár)

    a parasztvakítás nincs benne :D

    nem tudom...nekem elég konkrétnak és nem elhallgatósnak tűnik.

    VálaszTörlés
  6. Mindenki abban hisz, amiben akar, de úgy gondolom, a józan többségre veszélyes, ha egyes emberek makacs kitartással és már-már vallásos révülettel párosuló hiszékenysége és bigottsága valódi súlyánál nagyobb teret kap és jobban terjed. Ráadásul egyre többen komoly üzletet látnak benne!
    Biztosan nem csak a szívjóság és a túláradó szeretet vezérli őket... Z.

    VálaszTörlés
  7. Kedves vitatkozó partnerek! A TV műsorok a filmek nagy része, arra van kitalálva kitalálva, hogy a tömegek agyát negatívvá tegyék. Mert a negatív kimosott agyú embereket lehet vezetni, enyhe vagy nagyfokú depresszióba, közömbös állapotban tartani. Egyszer az Állami Opera Házban volt az egyik TV. műsorigazgatója a csemetéivel, és egy másik csatorna Magyar tulajdonosa szintén a családjával. Mind a kettő azt mondta a gyerekeik nem nézhetnek TV. adásokat, mert azok visszafejlesztik a kis tudatukat. Nos mi a lányommal mióta nem nézünk tv-t, és megválogatjuk miket olvasunk, és miket hallgatunk azóta elkezdődött javulni az életünk.

    VálaszTörlés