°°°

2009. december 14., hétfő

A legfontosabb kérdés a "Miért?"

Ha nincs meg a "miért?" nincs játék sem.

Nem hiszem, hogy bárki is azért sakkozna, mert szereti a bábukat a fekete-fehér négyzetekre helyezni. Mindennek van oka!

Az ember nem azért tanul meg gitározni, hogy beszerezzen egy gitárt. Inkább fordítva: azért szerzi be a gitárt, hogy megtanuljon játszani rajta. "miért?" - azért talán mert el akarja kápráztatni a szerelmét, vagy mert annyi dallam van a fejében, hogy muszáj "kijátszania" magából.

Mi köze van ennek a hálózatépítéshez?
Nagyon is sok. A network marketing egy modern és nagyon intelligens üzleti forma - mégis, brahiból nem kezdi el az ember, legalábbis remélem. Akkor inkább lottózzon ;)

Michael Clouse profi hálózatépítő. Több mint 50 publikációja jelent meg a témában, több video és audio programot hozott létre, hogy segítse a hálózatépítők munkáját.
Több nagyágyúval együttműködött már, pl Randy Gage-el, Rita Davenport-tal és Richard Brooke-kal. Az USA-ban rendszeresen hívják üzleti rádióshowkba, hogy megossza gondolatait olyanokkal akik magasabb szintekre törnek.

A következő videoban Michael arról beszél, hogy mit tegyél akkor, ha még nincs meg a "miért?"-ed!




Kíváncsi vagyok a gondolataidra!
Te miért kezdted el az üzletet?


- KM

2 megjegyzés:

  1. Miért kezdtem bele?

    Kezdem tehát az elején.
    Hogy miért is kezd el valaki hálózatépítéssel foglalkozni?

    Azt láttam, hogy akik körülöttem élnek, éltek, nem tudták elérni az életükben, amit szerintem el kellene érnie egy embernek.
    Hogy ez micsoda?
    Mindenkinek más.
    Hogy akkor meg honnan tudom, hogy nem érték el?
    Rém egyszerű!

    Ha valaki úgy él, ahogyan szeretne, ha birtokolja azokat az értékeket, amiket szeretne, akkor az ilyen ember megelégedett, boldog és mosolyog.
    Valamint nem nyavalyog állandóan, nem keresi folyamatosan másokban a hibát, nem is száll be az ilyesmiről szóló beszélgetésekbe vagy vitákba.

    Amit viszont magam körül látok általánosan, az komor, gondterhelt ábrázat. Mosoly csak nyomokban.
    Ha valakivel szóba állok, a második percben tutira a kormányt kezdi szidni, és sírdogál, hogy neki nem jön össze semmi, meg nincsen szerencséje.
    Aztán azt látom, hogy, aki lenyomja az általánosan elfogadott, és tömegek által egyetlen útnak tartott, üdvözítő negyven évet egy (vagy több) melóhelyen, azok ennek a vesszőfutásnak a végén nem révbe érnek, hanem válaszút elé.
    Vagy azt választják, hogy tovább dolgoznak, és akkor valahogyan majd megélnek halálukig, vagy azt, hogy még inkább lecsökkentik az igényeiket, és szomorú félhomályban, élik le a hátralevő éveket, házukat csak akkor elhagyva, ha éppen a gyógyszertárba mennek méregdrága mérgeket venni maguknak.

    Lehet, hogy valahol van olyan ember, aki az állásából teremtett magának olyan lehetőségeket, hogy a nyugdíjas éveket boldogan, pihenéssel, anyagi jólétben töltheti.
    Ha ismersz ilyet, mutasd meg nekem is!
    Figyelem! BKV – tól 100 milliós végkielégítéssel távozott, és ezekhez hasonlók klánjának tagjaival nem ér példálózni!

    Igen én is állásban voltam.
    De éreztem is, hogy nem haladok. Ezért hívják állásnak!
    Nem haladtam, legalábbis előre nem. Inkább szépen, egyre gyorsulva hátrafelé.

    És ezért kezdtem keresni.
    Már 1992 – ben részt vettem több olyan bemutatón, ahol azt állították, hogy éppen ebből az általam gyűlölt állapotból mutatnak kiutat.
    Nem jött be! Nekem.
    Egyre másra hallgattam végig ilyesmiket, és valahol mélyen éreztem, hogy ezen a tájékon kell a megoldásnak lennie.

    Persze én is megpróbáltam a kollégáknak elmondani, hogy mit kellene csinálni.
    Kiröhögtek!
    Csak bámultam, hogy a számomra vadiúj lehetőségekről, melyek éppen csak betették a lábukat az országba, ezek a derék volánművészek már mindent tudnak. Mindig meg tudták nekem mondani, hogy az adott dolog miért nem lesz sikeres.

    Így volt ez a DXN – nel is.

    De számomra ezek a negatív megnyilatkozások, csak olaj volt a tűzre.
    Azt mondtam magamnak: azért is bebizonyítom nekik, hogy én sikeres leszek.
    Volt, amelyik azt mondta, hogy majd akkor fogja érdekelni a dolog, ha látja, hogy egy új Mercivel járok.
    Hát a Merci még nincsen meg, de a két éves Mazda ötöst már megmutattam neki.

    Mit gondolsz, mit mondott?
    Régebben a hülye voltam, aki olyasmivel foglalkozik, amivel normális ember nem.
    Most meg én lettem a szerencsés, akinek sikerült.

    VálaszTörlés
  2. Bár egyértelműnek tűnik, hogy az üzletben, akárcsak az életben a legfontosabb a miértek megtalálása, mégis azt tapasztalom, hogy ezzel van az embereknek a legtöbb problémájuk.

    Valahogy az ember tudat alatt is tudja, hogy mit kell tennie, ha tudja, hogy mit akar elérni. Ha pedig nem tudja, akkor megkeresi a megoldást. De a saját motivációját, a saját miértjét nehezen kaphatja meg bárkitől is....

    VálaszTörlés