°°°

2011. szeptember 5., hétfő

'Kockáztatva keresik millióikat a gazdagok' - Bors Napilap

Valahogy a kezembe került a szombati Bors napilap. Ez azért meglepő, mert nem szoktam hasonló témájú, bulvár napilapokat olvasni. Viszont átlapozva az újságot, találtam egy érdekes cikket. Szeretném szó szerint idézni, mert tetszett a témaválasztás is.


Rockefeller azt mondta, a pénz is energia, amit ő jól megtanult kezelni, majd hozzátette: csak az első egymillióról ne kérdezzenek! A sikeres magyarok közül néhányan megosztották a Borssal, hogyan szerezték az első milliót és mi gazdagságuk titka.


Wicha József ebben a nagy házban lakik a családjával, egyébként nem él nagy lábon, a nyereség zömét visszaforgatja az üzletbe
Fotó: Bors

A milliomosok hasonlítanak
A szakemberek szerint hét közös tulajdonság van a milliomosokban – no persze azon túl, hogy milliók fölött rendelkeznek. Ezek a következők:
1. Mindig keresi az új lehetőségeket.
2. Kreatív.
3. Szorgalmas.
4. Képes újrakezdeni mindent a nulláról.
5. Szereti, amit csinál.
6. Nem szégyelli a vagyonát.
7. Úgy gondolja, hogy megérdemli a gazdagságot.

Klapka György szerint a szerencsének elenyésző szerepe van az üzleti sikerben.
– Nyolcvan százalékban hallatlan szorgalomra van szükség, a többi a tehetség, a tudás, és csak kis részben a szerencse. Meg kell érezni a lehetőséget, erre pedig születni kell. Amikor a forradalom után sok nemzeti ünnepet kezdtek tartani, a zászlóimmal teleszórtam az országot. Amikor 1989-ben nem volt elég autó, én gépkocsikat árultam. Most, amikor az arany ára emelkedik, arannyal kereskedek. Képzelje csak el, hogy 2006-ban még 16 ezer euróért vásároltam az arany kilóját, ma 39 100-ért tudom eladni – avat be titkaiba az ismert üzletember. Ehhez persze előrelátás és kockázatvállalási hajlandóság is kellett – no meg az a néhány millió, amit a korábbi üzletekkel keresett meg.

Kovács Gábor bankár az első millióját, pontosabban ötmillióját jutalékként kapta egy hitelügylet nyomán. Ma negyvenegymilliárd forint tulajdonosa. Az első perctől sikeres volt, de erről az utóbbi időben megváltozott a véleménye.
– Az alázat a legfontosabb. Tíz évvel ezelőtt úgy gondoltam, a szerencse legalább felerészben szerepel a siker mögött. Ma már ötven százalékot adok az alázatnak, huszonötöt a tudásnak, huszonnégyet a szorgalomnak és csupán egy százalékban tulajdonítok szerepet a szerencsének, ami szinte magától jön, ha a többi tényező már adott – mondta a magyar milliárdos.

Kovács Kokó István esetében nem kérdés, miből szerezte az első milliót: a bokszoló a sportteljesítményével érte el sikereit, de a civil életben is jól kamatoztatja képességeit.
– Az akarat a kulcsszó, és ezt a tulajdonságát az ember örökli – magyarázza sikerei titkát. – Ezt egészítheti ki a tehetség, a szorgalom, a jó kapcsolatok, a szerencse. Bár ez utóbbi sokakat kísért, nem kell neki túl nagy szerepet tulajdonítani. Szerintem az akarat határozza meg, hogy milyen irányba halad az ember az életben, és ha elbukik, képes-e felállni.

Lázár Vilmos, a CBA elnökhelyettese szerint pénzközpontú világban élünk ugyan, de a sikert és a gazdagságot nem feltétlenül kell összekapcsolni. Ő a testvérével fogathajtó-világbajnokként szerezte az első milliót, de azt ügyesen fektették be.
– Mi az üzleti sikereinket részben annak köszönhettük, hogy a rendszerváltáskor voltunk fiatalok, amikor sokkal több lehetőség volt, több mindent lehetett kitalálni, mint manapság. Akkor kapcsolódtunk a CBA-hoz, és tudtunk élni a szerencsés pillanat adta lehetőséggel. Tehát szerencsénk is volt, de ehhez párosult az elszántságunk, az akaraterőnk, a kitartásunk. Fontos, hogy lépést tartsunk a változó világgal, tehát folyamatosan meg kell újulni. Én felerészben tulajdonítok szerepet a szerencsének – vélekedik a sikeres nagyvállalkozó.
– Karrierünk során megfigyeltük, hogy akik hirtelen, ne adj’ isten tisztességtelen úton gazdagodtak meg, azok többsége ma már nem sorolható a tehetősek közé – állapítja meg Lázár Vilmos.

A sikeres üzletembernek öt jellemzője van – állítja Wicha József, akinek a vagyonát kilencmilliárdra becsülik. Mint azt korábban lapunknak is elmondta, az első millióját egy hatalmas kohó szétbontásával szerezte meg.
– Tudni kell, mibe fektessen az ember, hogy mikor kell kiszállnia az üzletből. A nyereséget vissza kell forgatni. Aki gazdag akar lenni, dolgozzon jó csapattal és merjen kockáztatni. Ez a receptem – mosolyog a fiatal nagyvállalkozó.

– Csak az nem lesz sikeres, aki abbahagyja! – vélekedik Kósa Erika, a BROKERNET Csoport alapító-társtulajdonosa .
- Hiszek önmagamban, a kitartásomban és a körülöttem lévőkben. Megpróbálok úgy élni, hogy jól kijöjjek az embertársaimmal, és azt tanítom a kollégáimnak, hogy a sikert elsősorban ez határozza meg. Kósa Erika sem feltétlenül pénzben méri a sikert: a pénz fontos, de nem elsődleges szempont a számára. Kollégái szerint ő a cége lelke, akiben mindenki feltétlenül megbízik, idestova húsz éve.


Erdélyi E. Péter

Forrás: Bors szórakoztató napilap



Megnéztem a cikk online verzióját is, és találtam hozzáfűzött kommenteket. Bemásolom az összeset, ami eddig érkezett. Szerintem újra tanulmányt írhatnánk arról, sokan miért tartanak ott ahol... - kicsiny hazánkban. Kifogáshegyek, gúny és irigységfolyamok, csak úgy mint egy korábbi bejegyzésben is.
Mikor nőjük ezt ki végre? :)

--------------------------------------------

lavinia2011-09-03 17:52:25
"előrelátás és kockázatvállalási hajlandóság"
van benne valami, DE
ha nincs miből kockáztatni, megette a fene.
ha szerencsés esetben van öt millám, nyilván nem teszem fel egy lapra. Mondjuk 2 millát. Öt milla nem a világ teteje, ha abból kettőt buksz is nagy érvágás!
50 mrd-ból!! na ha abból ötöt elbuksz inkább bosszúság mint kenyérkérdés!
nirvana1
Legyünk őszinték: igaz a mondás: pénzt csak pénzzel lehet csinálni.
2011-09-03 19:03:53
voltaren2011-09-03 19:39:43
Én egyiküket ismerem a cikkben nyilatkozók közül: nagyon fontos, hogy kikkel "barátkozik" az illető. Mondjuk ha egy nagy vállalat vezérigazgatójával, akkor tuti a jó nagy nyereség.Ugyhogy ne számolgassunk itt most százalékokat. Kéz kezet mos.
kunsagi2011-09-03 20:00:17
Voltaren!
Igen: Manus manum lavat.
De lássuk be, ekkora vagyonokat, nemlehet tisztességes úton felhalmozni.
Ez a csóka is egy mezei vízvezeték szerelő volt. Tehát,még csak nem is magasan képzett.

voltaren2011-09-03 20:02:22
kunsagi!
Mondtam én, hogy kire gondolok?????
mxmx2011-09-03 22:42:46
"Legyünk őszinték: igaz a mondás: pénzt csak pénzzel lehet csinálni." Ez így van, na meg ha valaki jó helyre születik, a kapcsolatokról már ne is beszéljünk, lényegtelenek, mi!?
Sok hülye duma.
Kész Galla Miki abszurd: "24 órából 48-at dolgoztam, úgy lettem milliárdos"
kunsagi2011-09-04 06:50:23
mxmx!
Ha csak úgy nem...


egyébként anno volt egy interjú, bizonyos Tonhauser László nevű r. alezredessel. Ebben, valami olyasmit mondott:
- Felmegy nálam a pumpa, amikor az újgazdag vállalkozó-millárdos, osztja az észt a tévében, hogyan lehet meggazdagodni, mert ő a napi huszonnégy órából huszonötöt dolgozik.
Én meg tudom, hogy a vagyonát betöréses lopásokból alapozta meg.
trance2011-09-04 08:53:43
Rotchild 300 trillió dollárral rendelkezik,500 milliárdot keres évente csak a FED-ből!!!!!!Rockefeller 100 trillió,de nála a rák ellenszere elzárva a Rockefeller Plázában!Warburg meg Morgan meg még pár zs.dó összeállt s létrehozták a FED Bankot,akik a semmiből pénzt nyomtatnak s kölcsön(!!!!!!) adnak az Egyesült Államoknak!!!!!!!!!A Magyar Nemzeti Bank is az övék,kuss van nekünk!!!!Széndioxid kvóta meg egyéb kamu lehúzások is Rothchild svájci leánybankjába ömlenek!Minden banki folyamatot büdös zs.dók irányítanak,nem véletlenül van világválság!Sosem lesz vége a szemét lehúzásoknak.S a legszomorúbb,hogy akik bírka aggyal szavaznak bírka módon szemét pártokra,azok ezeknek a talpnyalói,mocskos zs.dóbérencek......



És most jöhetnek a Ti kommentjeitek :)


- KM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése