°°°

2011. augusztus 31., szerda

Kik azok az MLM Ninják?Emlékszel még a 80-as évek legendás ninja filmjeire? Nálam az Amerikai Ninja vitt mindent, úgyhogy ha lemaradtál volna róla, kezdjük egy gyors összefoglalóval - szervesen kapcsolódik ugyanis a mai bejegyzésünköz:
A ninják mindig hirtelen bukkantak fel, csoportosan, a semmiből, és az esetek többségében halálosak voltak. Talán még kifinomultabban gyilkoltak mint Arnie a Kommandó c. filmben. Bár nála szerintem nem nehéz kifinomultabbnak lenni :)))

Ezek után pár szót ejtenék, az általam 'MLM Ninjáknak' nevezett szuper-lényekről. Ha röviden szeretnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy az MLM Ninják pont olyanok mint a Ninják, azzal a különbséggel, hogy ők a hálózatépítésbe szivárognak be.

Mit is csinál egy MLM Ninja?
A következő kisvideó remekül bemutatja:
Az MLM Ninjákat szokták még predátoroknak is nevezni. Róluk Csombor Robi beszélt egy korábbi bejegyzésben.

Számomra a hálózatépítés még mindig a bizalomról szól, akár offline, akár online területről beszélünk. Mivel egy -remélhetően- hosszútávú emberi kapcsolatot kezdeményezünk, fontos, hogy ismerjük, kedveljük és bízzunk a leendő szponzorunkban. Sokan vadászatként tekintenek a jelöltkutatásra, sőt az egész hálózatépítésre; és aztán ezek az emberek a 'leterített vadakat' prédaként mutogatják másoknak: "Nézd mit fogtam!". Igen, talán így gyorsabban lehet üzletet építeni, viszont az is biztos, hogy az új emberekben nem hagy jó élményt. Úgy érzik magukat mintha megerőszakolták volna őket.

A magam részéről a jelöltkutatást sokkal inkább a kertészkedéshez hasonlítom. Ismerkedsz, felépíted és ápolod a kapcsolataidat és amikor az idő elérkezik, akkor felajánlod a lehetőséget. A felajánlásra pedig egyáltalán nem biztos, hogy sokat kell várnod. Azt értsd meg, hogy emberekkel van dolgunk a hálózatépítésben, nem pedig élettelen bábokkal, akiket ide-oda hajigálhatunk. Minden ember különböző, mindegyikük különböző világképpel rendelkezik, máshogyan gondolkodnak, máshogyan éreznek. Szerinted mit szólnak ha betámadjuk őket, és -ahogy a fenti videóban is láthattad- addig szorongatjuk, míg meg nem utálnak minket, vagy be nem adják a derekukat?
Biztos lehetsz abban, hogy soha nem fog kialakulni köztetek jó kapcsolat.

A legjobb talán úgy tekinteni a network marketingre, ha egy pillanatra kiszeded belőle az üzleti részt, és egy darabig csak az emberi kapcsolataid építésére, megszilárdítására fókuszálsz. Hiszen ha nincs szilárd emberi kapcsolat, akkor nincs csapat, ha nincs csapat, akkor nincs forgalom, ha nincs forgalom, akkor nincs jutalék sem.
Erre talán azt mondhatnád, hogy: "Miklós... de ez így lassabb folyamat..." - igen... és? Hova rohanunk? Lehet, hogy gyorsan keresnél pénzt belőle, de gyanítom, hogy rossz ízt fog hagyni a szádban. És nem csak a Tiédben, az újonnan csatlakozó embereidében is. Egyébként ha folyamatosan építed a kapcsolataidat, akkor az üzleted is gyorsabban épülhet, csak arra figyelj, hogy ismeretlenül soha ne told az emberek arcába az üzletedet. Magyarul, még véletlenül se spammelj!

Persze amit leírtam, az nem szabály és nem kötelezően betartandó dolog, csupán a saját véleményem. Szíved joga megválasztani hogyan, milyen stílusban építed az üzletedet. Mindenképp konzultálj a szponzorvonaladdal, ők mit javasolnak.

Most viszont arra vagyok kíváncsi, hogy Te hogyan, milyen stílusban építed az üzleted! Írd meg a kommentekben a gondolataidat!
Érveljetek, vitázzatok bátran ha épp ahhoz van kedvetek. Minden hozzászólást elolvasok, mert én is sokat tanulok tőletek :)Kapcsolódó bejegyzések Eric Worre-től és Randy Gage-től.- KM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése