°°°

2010. január 29., péntek

Mi a véleményed a gazdagokról?

Az imént böngésztem a neten és belefutottam egy érdekes témába.
Nevezetesen: miért vált ki akkora közutálatot Bill Gates, Ted Turner, Donald Trump? - és még sorolhatnám a neveket.

Ezt a bejegyzést is szeretném a lehető leginteraktívabbá tenni, vizsgáljuk meg milyen kép él az emberekben a gazdagokról, a vagyonos emberekről?


Nézzük az első cikket - ezt humor kategóriában találtam Bill Gates-ről:

Bill Gates vagyona 2001-ben 52.800.000.000 $ ami 13.200.000.000.000 forint

Ha ezt a vagyont csak 8 %-os éves kamattal betennénk egy bankba akkor az éves kamat 1.056.000.000.000 Forint, ami 2.893.000.000.Forint naponta 120.548.000 Forint orankent és 33.500 Forint másodpercenként!

Ha Gates megnéz egy mozi filmet, kifizet 1000 Forintot a jegyért és még egy 1000-est popcornra meg Colára, viszont a kétórás film alatt a pénze 241.000.000 Forintal gyarapodik.

Egy vadonatúj 600-as Mercedesre (40.000.000 Forint) kemény 20 percet kéne várakoznia ha a kamatból szeretné megvenni.

Magyarországon a legnagyobb pénz a 20.000-es. Az utcán meglátva Gates-nek nem szükséges megeröltetnie magát hogy lehajoljon érte, mert ezalatt kamatozik a pénze majd 100.000 Forintot.

Ha Gates a vagyonát szétosztaná minden magyar között, mindenki kapna 1.320.000 Forintot, tehát egy 4 fos család 5.300.000 Forintal lenne gazdagabb.

Míg ezt az üzenetet elolvastad Gates pénze annyival gyarapodott amit egy év alatt sem keresel meg:-)))))
....

És bemásolok néhány jellemző hozzászólást is:
* Szóljunk neki, hogy ossza szét a pénzét! Kérek 5 milliót!

*
Még jó hogy én nem gyarapítottam a pénzétt!!
És ennek áll feljebb ha nem veszed meg a Windows-t.
Elmehet ám melegebb éghajlatba! Bár most is ott van.

* Ha jol emlexem, a (D)OS alapjainak tekintheto oprendszer magot Gates es bandaja egy lyukszallagon lopta az IBM-tol. Ezt ugyesem tovabbfejlesztettek, es sikeresen eladtak, hiszem az USA-ban a "szereld magad" vasakra meg nem volt semmi software. Igy ezt konnyu volt terjeszteni. (mint sivatagban a vizet) Innen a tovabblepes is egyszerubb volt. Szoval Gates az IBM fejlesztoknek es izzadsagos munkajanak koszonheti vagyonat.

*
Szóval ezek mellett ez talán nem a humor rovatba illik, hanem a tragédiába. És arra a felvetésre, hogy "jó, de bill ezt a saját erejéből érte el", hát, talán inkább nem is mondok semmit, mert örökre lemoderálnak.

*
Az ilyen tények mindig rohadtul fel tudnak húzni.

* A világ 25 leggazdagabb embere annyit keres havonta, mint a legszegényebb 2,5 milliárd...

*
Lehet, hogy ilyen vastag, de milyen ember az aki elsírja magát, ha pofán dobják egy tortával?!

*
Nevetséges!!! Ennyi pénz már beteges! Költeni nem lehetne elég gyorsan. S mi van, ha már mindent megvett, amit lehet?

Azt gondolom, hogy tartósan csak akkor válhat gazdaggá valaki, ha értéket, valódi értéket nyújt az embereknek. Bill Gates-ről és a hozzá hasonló milliárdosokról mindenkinek van saját véleménye, viszont gondolkodjunk el a következőn!
Itt is érződik a társadalmi programozás. Általában az újságírók szeretik lerántani a gazdagokról, a sztárokról a leplet, hogy úgy tűnjön nem csak nekünk vannak problémáink. Ekkor pedig nyugodtan kijelenthetjük: "Lehet, hogy van pénze, de ő sem boldog!" - aztán félretoljuk a bulvár lapot és nekiállunk TV-t nézni, így addig sem kell a saját életünkkel foglalkozni, hiszen találtunk rá mentséget miért nem kell szembenéznünk vele.

Milyen kép él benned a gazdagokról, a hírességekről, "sztárokról"?



Netán E.T.-re is rossz szemmel néztél mert "mozi sztár" lett a 80-as években?


Hogyan nézed a filmeket?
A Titanic a világ legmagasabb jegyeladását produkáló filmjévé vált. Látszólag vitathatatlan történelmi tényekbe ágyazott romantikus - szerelmes filmről van szó. A legtöbb nőismerősöm többször is megnézte annak idején a moziban, az otthoni Titanic DVD maratonokról nem is beszélve.
Emlékezz vissza kik voltak a "rossz" emberek a filmben?
Naná, hogy a gazdagok! Unalmas, szürke, nagyképű emberek...

Ma a moziban egy újabb gyöngyszemet néztem végig: Vén Csontok című vígjátékot John Travolta és Robin Williams főszereplésével.
Szerinted mi volt a film végső üzenete? - bár vígjáték volt - ügyesen megoldották.
Az üzenet a következő volt: "A boldogság, az öröm és a család nem egyeztethető össze az üzleti sikerekkel!"

Sorolhatnám tovább azokat a filmeket amelyek hasonló üzenetekkel bombáznak - ezek után csodálkozunk, hogy nem haladunk ? Nem tudjuk összeegyeztetni a családot a munkával ?
Irigyek vagyunk a gazdagokra és nem akarunk olyan szívtelen dögökké válni mint ők!


Ha pl. a kedvenc filmed a Titanic, hányszor futott át érzelmileg rajtad, hogy "azok a mocskos gazdagok, bezzeg szegény Jack és Rose..." - egyértelműen rokonszenvesek voltak, míg a gazdagokat utáltad!

Vajon milyen hatással vannak az ezekhez hasonló filmek a Jólét Tudatosságunkra?
Feltetted már magadnak ezt a kérdést?

Menjünk egy lépéssel tovább!
Mit sugallnak a külföldi zenészek, énekesek, rapperek?
Hogyan ábrázolja őket a média és Te hogyan látod őket?




Gyerekkorunktól fogva szokások és programok rabjai vagyunk.
Ezek pedig lehetnek előnyösek és előnytelenek is.

Költői kérdés: lehet, hogy tudat alatt szabotáljuk a saját sikereinket? mondván: nem akarok olyan lenni mint a gazdagok... !!!


Hasonlóan az előző bejegyzésekhez, szeretném ha beszélgetnénk egy kicsit a témáról!

Valóban ennyire elvetemültek a gazdag, vagyonos emberek?
Mit gondolsz erről?

Mik a tapasztalataid?


- KM

3 megjegyzés:

  1. Nekem is van egy sztereotípiám ezzel kapcsolatban. Azt gondolom, hogy a gazdagoknak nincsenek vagy kevés önzetlen kapcsolatuk van. A barátaik talán nem a személyük miatt barátaik... már ha vannak barátaik egyáltlán.

    Persze tudom, hogy ez nem törvényszerű, de talán valahol a lelkem mélyén szoktam erre gondolni.

    VálaszTörlés
  2. :-) Azon mosolygok, hogy a fent emlitett nullákat nem is törekedtem leolvasni
    Egy részt ugymond pén nélkül nem lehet,s az ember mindég vágyik valamire-most nem a szellemi dolgokról beszélek- amit vagy meg tud engedni magának, vagy nem,mert tudja azt hogy alaposan osztania kell azt amennyije van.De ettől még nem biztos hogy boldogtalan, mert annyira megtanultuk már kimagyarázni a választ arra, hogy miért is jó hogy nem vesszük meg azt amire vágyunk, hogy már a végén elhitetjük magunkal , hogy sokkal jobb, hogy nem vehettük meg :-)
    A fent említett összegekkel hogy mit tudnak kezdeni, nem tudom, mert szerintem már álmuk,vágyuk sincs semmire, hisz mindent amit elképzelt azza már megvan.Azt hiszem abból a sirba sem tud sokat vinni, igy teljesen felesleges érték.Az ami valóban érték-EMBERI - érték pedig már észre sem veszi..arra szerintem nincs ideje ...Nem mert sokat dolgozik, hanem mert el van szállva magával s azzal amije van
    Persze lehetne erről még sok mindent írni, meg filózni is, de ugy igazán engem nem foglalkoztat.Az az Ő életük, s én inkább a saját mindennapjaimmal,s az engem körülvevőkkel foglalkozom, s még tudok álmodozni, vágyni s küzdeni az érveimért :-)
    Üdv:N.M.Rózsika

    VálaszTörlés
  3. Sok ember egy dobozba teszi az összes gazdagot. Egy lottó nyertes ugyanaz, mint egy önerőből, kemény munkával gazdaggá vált ember? Ezért szeretem az MLM-et, mert itt csak az lehet gazdag, aki a zsebében hordja az egóját, és a legtöbb esetben nem gazdag ember válik még gazdagabbá, hanem főleg átlagemberek válnak milliomossá a munkájuk által. Nem a sötétített üveges BMW-sek a gazdagok, mert őket bármikor el tehetik láb alól. Aki MLM-ből gazdagodott meg, az ugyanazt csinálja, mint amit elkezdett a legelején, és a legtöbb gazdag MLM-ezővel ugyanúgy lehet beszélni, mint bárki mással. Miért? Mert tudja, hogy honnan jött, és tudja, hogy akkor lehet csak gazdag, ha másokat is azzá tesz. Ehhez pedig nem egó kell, hanem szerénység, segíteni akarás, és alázat.

    VálaszTörlés