°°°

2012. február 4., szombat

Ezt kívánjuk Neked - Abraham-Hicks


Az elmúlt időszakban rengeteg Byron Katie-t és Abraham-Hicks-t olvastam, hallgattam és intenzíven átültettem a tanultakat a gyakorlatba is. Ha ismered őket, látszólag ellentétes dolgokról beszélnek, valójában pedig mégis ugyanazt a gyertyát égetik, csak a megközelítésük iránya más. A hely szűke miatt nem térek ki konkrétan a két tanító anyagaira, érdemes utánaolvasnod. Ha Byron Katie még ismeretlen volna számodra, akkor ajánlom Oravecz Andrea KincsAmiVan oldalát, ahol mindent megtalálsz a 4 kérdésről és a Byron Katie módszerről.

Most viszont Abraham-Hicksékre szeretnék bővebben kitérni. A következő idézetet az egyik szemináriumi anyagból fordítottam:

Sokan azt gondolják, hogy arra tanítjuk az embereket hogyan irányíthatják a gondolataikat, hogy elérjenek egy bizonyos célt. Nem, mi nem ezt tanítjuk. Mi arra tanítunk, hogy engedd el az ellenállásod, mert ez az egyetlen dolog ami meggátolja azt, hogy megkapd vágyaid tárgyát. Ha pedig még mélyebbre megyünk, akkor tudnod kell, hogy mindent azért akarsz, minden vágyad arról szól, hogy azt gondolod általa jobban fogod érezni magad. A végső cél tulajdonképpen tehát az, hogy egyre jobban érezd magad. Bárhova is próbálsz menekülni, bárkivel is vagy, önmagadat mindig magaddal viszed. Görcsös akarással viszont a jó érzéseket képtelenség elérni. Nem szedheted össze minden akaraterődet a boldogság elérése érdekében, mert az akaraterő mindig legyőzendő akadályt, tehát ellenállást feltételez. Amikor nem érzed magad jól, egyértelműen a megkönnyebbülés érzését keresd. És ha ez azt jelenti, hogy hangot adsz a dühödnek, és kiabálsz, akkor ne fogd vissza magad. Nyilvánvalóan ne okozz kárt ezzel másokban. Viszont tudatosnak kell lenned a benned lejátszódó folyamatokra, ne tagadj le semmit magadban.

E folyamat segítségére hívtuk az Örvény analógiáját. Amikor még ez előtt a megfontolt teremtésről beszéltünk, sok emberen pánik uralkodott el valahányszor negatív gondolataik voltak. Valahányszor elfogadják a negatív gondolatokat, és nem csinálnak nagy ügyet belőle, nem harcolnak ellene, csak hagyják, hogy megkönnyebbüljenek valahogy, az érzés magától átalakul egy jobb, elengedettebb érzéssé. Életed során mindig kértél valamit, amik mind belekerültet az Örvényedbe és ott várakoznak rád. Ott van a leendő házad, álmaid karrierje, a szerelmed, a bőség, minden amire vágysz. Neked nem azt kell kitalálnod, hogyan szerezd meg mindezeket, vagy hogyan teremtsd meg őket (mert ezek már mind meg vannak teremtve a rezgések valóságában). Neked azt kell kifundálnod, hogyan juthatsz hozzá a teremtéseidhez, azaz hogyan kerülhetsz olyan elengedett és ellenállásmentes állapotba, hogy az Örvényedbe erőfeszítésmentesen csússz bele. Nem kell megtörténtté tenned a dolgokat, hagyd, hogy megtörténjenek - és ez csak akkor lehetséges, ha elengeded az ellenállást és a küzdést. Tudjuk, hogy ez paradoxon lehet fizikai barátaink számára, akik azt tanulták, hogy mindenért meg kell harcolniuk - mégis az Univerzum erői akkor képesek átáramolni rajtad, ha nincs benned ellenállás. Keresd a jó érzéseket és a megkönnyebbülés érzését bárhol is tartasz jelenleg...

Nos, saját példámból látom és tapasztalom... van a fentiekben igazság... nem is kevés... ;)


(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)


Várom a gondolataidat!- KM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése