°°°

2011. június 25., szombat

Ha másként tekintesz a világra, a világ is másként tekint rád


Sokszor hallottuk már, hogy a gondolataid megváltoztatásával megteremtheted azt az életet amelyre vágysz. Ma már kicsit máshogy fogalmaznék: tekints úgy a dolgokra amilyennek szeretnéd látni őket, és a dolgok a szemeid előtt fognak átalakulni - legyenek azok emberek, helyzetek, események, folyamatok.

Ne próbáld a világot megváltoztatni, mert az lehetetlen. Feltűnt már, hogy minél inkább próbáltál egy másik embert megváltoztatni -akár segítő szándékkal is-, az illető egyre nehezebben adta be a derekát? Megmérgezte a kapcsolatotokat, feszültségben éltetek és egymás vérét ontottátok.

Csupán egy dolgot vagy képes megváltoztatni. Egyetlen olyan dolog van a világon, amelyre teljes mértékben hatással lehetsz: és ez a saját nézőpontod, a figyelmed iránya. Minden egyéb részletkérdés.

Van a Mátrix című filmből egy nagyszerű jelenet, amikor Neo és a kanálhajlító gyerkőc összetalálkozik, aki a következőt mondja Neonak:
- Ne próbáld elhajlítani a kanalat, mert az lehetetlen. Helyette, inkább próbáld felismerni az igazságot!
- Melyiket?
- Hogy nincs kanál.
- Nincs kanál?
- Akkor majd látni fogod, nem a kanál hajlik - hanem Te magad.

Minden azon múlik, hogyan tekintesz a világra. Mert amit a világban látsz, azt önmagadban látod; amit önmagadban látsz azt a világban is megtalálod.

És ezzel el is érkeztünk a meditáció témájához.
De mégis hogy jön ez ide? - kérdezhetnéd.
Mindjárt kiderül hogy kapcsolódik össze a látszólag két különálló téma.

Abraham-Hicksék a meditációról a következőt írják:
Képzelj el egy víz felszínén úszkáló parafa dugót - ez a magas szintű, tiszta, nagy sebességű rezgésedet jelképezi, amely valójában természetes állapotod. Most képzeld el, hogy a víz alá nyomod a parafa dugót - ilyen az ellenállás. Ha képzeletben elengeded a dugót, láthatod, hogy ismét felszínre bukkan.
Mint ahogy a parafa dugó természetének megfelelően a víz felszínén lebeg, ugyanolyan természetes számodra a magas szintű, nagy sebességű, tiszta és a visszahúzó ellenállástól mentes rezgés tapasztalata. Hacsak nem teszel valamit, amivel a víz alatt tartod magad, azonnal felbukkansz a felszínre, ahova tartozol, akár a parafa dugó. Tehát nem kell azon munkálkodnod, hogy a számodra természetes magas rezgésszinten legyél, mert ez a természetes rezgésed. Meg kell szabadulnod azonban azoktól a gondolatoktól, amelyek alacsony rezgésszintre kényszerítenek. Ezt úgy érheted el, hogy többé nem azokra a dolgokra fordítasz figyelmet, amelyek nem engedik a 'parafa dugódat' lebegni, vagyis rezgésedet összhangban lenni valódi Lényeddel. Ha nem a vágyaddal ellentétes, nem kívánt dolgokra figyelsz, nem hozol létre elutasító rezgéseket - és megtapasztalhatod a természetes állapotodat, amelyet a gyarapodás és a Jólét jellemez.


Ajánlom a következő videót többszöri nézegetésre és mélyebb összefüggéseket fogsz megérteni, megérezni általa mint elsőre gondolnád:




A bejegyzést pedig egy könyvajánlóval zárom: Ha szeretnél többet megtudni arról, hogyan érhetsz el többet, kevesebb erőfeszítéssel, szívből ajánlom Fred Gratzon, Lustasággal a sikerért c. könyvét. Én ebből a könyvből értettem meg a meditáció hatalmas erejét.



- KM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése