°°°

2010. december 18., szombat

Jól válogasd meg kire hallgatsz!


Évekkel ezelőtt másoddiplomás képzésen vettem részt a Közgáz Egyetemen. Most már ugyebár Corvinus Egyetem néven fut. Tovább akartam fejleszteni a marketing tudásomat, ezért úgy döntöttem, hogy beiratkozom az egyetem marketing szakirányára.
Ennek ellenére nem csak marketinget tanultunk, hanem sok egyéb tantárgyat is, úgy mint számvitelt, pénzügyet, statisztikát, stb.

Voltak hallgatók, akik a pénzügyi tudásukat szerették volna bővíteni, voltak akik a számviteli ismereteiket, és így tovább.
Emlékszem mintha csak ma lett volna, épp pénzügy szemináriumon ültünk még a szemeszter elején, amikor az előadó épp a tőzsdéről beszélt, és arról, hogyan fektessünk be a tőzsdén. Röpködtek a befektetési mutatók, a képletek, a trendvonalak, mi pedig jegyzeteltünk mint a gép - hiszen ebből a félév végén vizsgázni is fogunk.

Az előadás végén megkérdezett minket az előadó, hogy van-e kérdésünk.
Az egyik hallgató határozottan felnyújtotta a kezét, és a következőt kérdezte (párbeszéd következik):
Hallgató: Ön tőzsdézik jelenleg?
Előadó: Jelenleg nem.
Hallgató: És tőzsdézett valaha?
Előadó: Nem, én itt tanítok az egyetemen.
Hallgató: Értem, és a tanítás mellett azért vannak sikeres befektetései a tőzsdén?
Itt az előadó igencsak zavarba jött..., de még mielőtt válaszolhatott volna a Hallgató megtörte a kínos csendet: "Oké, köszönöm, eleget hallottam." - felpattant és kiment a teremből. Utána nem láttuk őt többet az egyetemen...

Miért is meséltem el ezt?

Mert Randy Gage mintha totálisan beletrafált volna a témába a következő videóval - amely majd meglátod, kapcsolódik az előző rajzfilmes videóhoz is.



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)


Te mit teszel azért, hogy megvédd az álmaidat?



- KM

7 megjegyzés:

  1. A héten bedöglött valami a bojlerben, a zuhany alatt néha apróbb elektromos kisüléseket tapasztaltak a lányok.

    Villanyszerelőt hívtunk, a hibát felderítették, és javították.

    Hívhattam volna hentest is, de lehet, hogy akkor valaki már kórházba került volna.

    Hálózatépítéstben is a szakemberre érdemes hallgatni, annak ellenére, hogy ehhez is "ért" mindenki, mint a focihoz. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tanulságos a videó, persze Randy Gage összes videója az. Igazából az a fura, hogy Ő most elmondja amit már én is régóta vallok. Miért akar olyan ember tanácsot adni másnak olyan témában amihez gőze sincs? Jó kérdés, örök rejtély de szinte mindenki így tesz. Tényleg vigyázni kell, hogy kire hallgatsz, mert könnyen az álmaidba kerülhet egy-egy "jó" tanács megfogadása.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos sokan figyelmen kívül hagyják azt a fontos dolgot, hogy bármit szeretnénk csinálni, olyan ember tanácsát kell kérni, aki sikeres és profi az adott területen!! Mindenki "ért" mindenhez, ezért nem halad sehová. Tanácsokkal pedig mindig "tele van a padlás"!

    VálaszTörlés
  4. Van egy új vállalkozási ötletem, és a feleségemmel beszélgettük, hogy vajon 100 emberből hányan mondanák, hogy rossz ötlet?
    Azt mondta, hogy szerinte 100-an !
    Na mondom akkor biztos bejön, mert letértünk a tömegek útjáról !Mint a Network marketingben !
    Randy nagy ász az biztos !

    VálaszTörlés
  5. Akkor még1szer: Soha többet nem hagyom h bárki is ellopja az álmaimat és h bárki is megakadályozzon elérésükben!

    VálaszTörlés
  6. Tanulj profiktól, azzá legyél, Te is!
    Ráfizetsz handabandásra hallgatsz, Bajba kerülsz és még neked kell megtalálni kiutat. Magadban higgyél Jó úton haladsz! Igazság, tisztesség,Jó lelkiismeret, legyen társad.Csak te vagy rá képes jó csoportod legyen, fejleszd magad, Mindig legyél jobb mint voltál! Erzsébet És Jóska

    VálaszTörlés