°°°

2010. június 26., szombat

Hiszem, hogy képesek vagyunk együtt egy jobb világot teremteni, ahol...


Nemrég feltettem magamnak a kérdést:
  • miért is csinálom a network marketinget?

  • miért foglalkozom még pluszban ezzel a bloggal is?

  • mi a célom ezzel az egésszel?

A válaszaim teljesen mások voltak mint régebben, mert bevallom, anno azért kezdtem el MLM-mel foglalkozni, hogy sok pénzt keressek. Slussz, kész, passz... miért ragoznám tovább? Semmi más nem érdekelt, csak az, hogyan tudnám a saját álmaimat megvalósítani.

És el kell, hogy mondjam nagyon sokáig nyögvenyelősen ment az egész üzletépítés. Semmi másra nem koncentráltam, csak arra, hogy én én én én ééééééééén mit fogok tudni kivenni belőle.
Mivel tudtam, hogy az MLM egy vállalkozási forma is egyben, felhívtam néhány igazán sikeres vállalkozó ismerősömet, akik hagyományos vállalkozásokkal foglalkoznak különböző iparágakban. Megkérdeztem tőlük: "Srácok, áruljátok már el nekem, miért csináljátok a vállalkozásotokat? Miért öltök bele ennyi időt, energiát, amikor annyi pénzből amennyit kerestek simán hátradőlhetnétek?"

A válaszok körülbelül a következők voltak:
  • szeretem amit csinálok;
  • jó érzés, hogy kiteljesedhetek a vállalkozásom által;

  • szeretek olyan problémákat megoldani, amelyeket más nem tud és ezzel újat alkotni;

  • szeretek új dolgokat kitalálni és ezt a vevőim szolgálatába állítani;

  • egyre több értéket akarok adni az embereknek, hogy könnyebbé tegyem az életüket.

Az aduász pedig Randy Gage volt (neki az MLM üzletén kívül van hagyományos vállalkozása is) 2009. december 2-án, amikor azt mondta: "A vállalkozók művészek. Azért vállalkozók mert alkotnak valamit, folyamatosan azon dolgoznak, hogy egyre több értéket adjanak az embereknek..."

Feltűnt, hogy a pénzt és az ellenszolgáltatást mindegyik vállalkozó barátom a lista végére sorolta, valahogy így: "Ja... és persze mindez nagyon szép pénzt is hoz."
Egyikük sem úgy kezdte, hogy azért akar vállalkozást, mert gazdag akar lenni.

Henry Ford mit is mondott? - "Motorizálni akarom az egész világot, hogy az átlagemberek is megengedhessék, hogy autóval járjanak, így megkönnyítem az életüket."
Bill Gates mit is mondott? - "Kifejlesztek egy olyan szofvercsomagot, amellyel a számítógépek felhasználóbaráttá válnak, így bárki könnyedén használhatja őket."

Roppant érdekes volt tudatosítani magamban, hogy egyikük sem úgy kezdte: "milliárdos akarok lenni!" Nem... gyakorlatilag azt mondták: "Hozzá akarok valamit tenni a világhoz. Értéket akarok teremteni, minél többet, minél több ember számára. Azt akarom, hogy az emberek profitáljanak abból, hogy megismerik a cégemet, termékemet, szolgáltatásomat. És persze elfogadom a bőséges ellenszolgáltatást is."

Miért is hoztam fel mindezt?
A Network Marketingben nagyon sokat beszélünk az álmokról. És ez rendben is van. DE... kinek az álmáról van tulajdonképpen szó, és mi is ez az álom?
A legtöbb MLM-es azt fogja felelni: "Anyagi függetlenséget akarok, sok pénzt, szabadidőt, stb."
A baj csak az, hogy ez tipikus alkalmazotti hozzáállás. Olyan mintha egy munkahelyen azt mondanád: "Magas fizetést akarok, ezért cserébe elvégzem ezt a munkát!"
Legyünk őszinték magunkhoz - én is az voltam magamhoz. Beláttam, hogy nagyon sokáig ehhez hasonló alkalmazotti fejjel építettem az üzletemet. A fő kérdésem az volt: "Mit kaphatok ÉÉÉÉÉN?"
Ha viszont az MLM egy vállalkozási forma - minden nagy vezető ezt mondja, akkor máshogy kell hozzáállnunk. A fő kérdés így a következő lesz: "Mit adhatok a világnak?"
Nem mártír hozzáállásról beszélek, hanem egy vállalkozási folyamatról. Adj és aztán kaphatsz. Adj a világnak értéket! Ez azzal kezdődik, hogy tudatosítod magadban, mi az amivel szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy a világ egyre jobb hellyé váljon!

A pénz önmagában soha senkit nem motivál hosszútávon, és látszólag sikeres emberek összeomlanak a nagy luxus "terhe" alatt. És most nem a pénz, a luxus és a vagyon ellen beszélek, sőt! :)
Arról az alapvető igazságról, hogy a pénz nem lehet hajtóerő hosszútávon. Ha vérbeli vállalkozó vagy és tényleg sok pénzt akarsz az MLM-ből, akkor érdemes az iparági vezetőkre hallgatni, akik bár sokat beszélnek a luxusról, a sok pénzről, a szabadságról - ha viszont figyelmesen hallgatod őket, mindig érezheted, hogy ők többet akarnak adni a világnak, egyre többet és többet.
És ennek a folyamatnak a 'mellékterméke' a pénz, a vagyon, a luxus. Viszont tény, hogy minden sikeres vállalkozó, legyen akár MLM-es, vagy hagyományos vállalkozó úgy lett igazán sikeres, hogy álmodott egy nagyot - és ez az álom nem öncélú volt, hanem valamilyen formában az egész világ és az emberiség fejlődését, érdekeit, kiteljesedését szolgálta.

Lépj túl azon, hogy Te mit akarsz az üzletből a magad számára!
Tekintsd úgy, hogy az már meg is van!
Lépj egy szinttel feljebb: mit akarsz adni az embereknek? Hogyan akarod a világot egy jobb hellyé varázsolni?

Ha ezt kitalálod, az emberek megérzik majd a hitedet! Olyan embereket, eseményeket és körülményeket fogsz bevonzani, amikről korábban álmodni sem mertél. Olyan kapuk nyílnak meg előtted, amik eddig zárva voltak, mert idáig el voltál foglalva saját magaddal.

Ajándékként fogadj el tőlem egy nagyszerű videót arról, hogyan lehet igazán nagyot alkotni a semmiből!
Mi kell ahhoz, hogy az emberek kövessenek?
Hogyan ösztönöznek cselekvésre a nagy vezetők?
Miért fontosak az Álmok?
Miért fontos, hogy a vállalkozások tudják 'miért' csinálják azt amit csinálnak?

Ne termékben gondolkodj, ne legyen öncélú az amit csinálsz!
Akarj, merj, tudj adni a világnak! Többet többet és még többet, amennyi a csövön kifér... és meglátod a világtól ezerszeresen visszakapod mindazt az értéket amit adtál neki...

Íme a videó:


(Magyar felirathoz klikkelj a piros "View subtitles" szövegre,
és ott válaszd ki a legördülő menüből: "Hungarian".
Teljes képernyős módhoz klikkelj a videó jobb felső sarkában található ikonra!)




Hiszem, hogy képesek vagyunk együtt egy jobb világot teremteni, ahol...
- a mondatot fejezd be tetszésed szerint és oszd meg velünk!


Várom a gondolataid!


- KM

10 megjegyzés:

  1. Naqyon jó a video!
    Én is teljesen ezeket az elveket vallom.
    Először kezdj el hinni abban, ami mások életét jobbáteheti, ezáltal a tiedet is, és add azt az érzést nekik.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, hogy megtaláltad ezt az inspiráló videót!Döbbenetes milyen egyszerűen elmagyarázza, hogy mit kell tennünk a siker érdekében.Mindig azt tanuljuk, hogy érzéseket kell átadni és itt láttuk, hogy tényleg, ha elég átéléssel tesszük akkor magunkkal ragadjuk mások fantáziáját és az ötletünket sajátjukként fogják dédelgetni.
    Sikerre fel!
    Szép napot mindenkinek üdv. Laci

    VálaszTörlés
  3. ...az emberek ismét bíznak egymásban, és újra hisznek az álmaikban. Pont úgy, mint mikor kisgyermekek voltak.

    VálaszTörlés
  4. Köszi! Ez a videó csak megerősített, hogy jól döntöttem, amikor a hálózatépítést választottam, hogy ingyen adhassam a fejlesztő és oktató játékaimat.

    VálaszTörlés
  5. @Irén Ez tök jó, viszont egy dologra nagyon vigyázz! Nincs olyan a világon, hogy INGYEN! A saját tehetségedet és értékedet húzod le vele. Ha értéket adsz, azt meg kell fizetnie az embereknek. Emeld magasabbra magad. Értékes vagy! Hamarosan lesz egy bejegyzés sorozat pontosan erről - hogy nem létezik olyan h ingyen van valami. Mindennek ára van, mindennek értéke van amit látsz.

    Ha értéket adsz, kérd meg az ellenértékét :)

    VálaszTörlés
  6. Kíváncsian várom! Egyébként értelek, de fusztrált, amikor pénzt kértem azért, amit legszívesebben két kézzel szórnék a világba. Nem szabad, hogy a gyerekek elfelejtsenek játszani, nem szabad, hogy ciki legyen a tudás. Én így adok értéket, és hiszem, hogy bőkezűen visszakapom.
    Az ellenérték nem minden esetben pénz, azt hiszem.

    VálaszTörlés
  7. Megdöbbentően igaz amit a videón láthattunk. Igazán megszívlelendő, mindannyiunk számára. Viszont a legtöbb esetben ezt a felső vonal nem mondja el, lehet , hogy ők sem tudják.

    VálaszTörlés
  8. @Mária: ne feledd, mostantól Tied a felelősség, hogy ezt tovább add. Ugyanis akármekkora csapatod is van, Te vagy a felsővonaluk.
    Sokkal jobb ha egy közös célt állítasz fel, egy víziót, amivel tud azonosulni a csoportod, mintha csupán arra mennél rá, hogy az egyéni céljaik megvalósuljanak. Mert ha a nagy cél megvalósul, a kicsi 100% megvalósul.

    VálaszTörlés
  9. hát... amivel nem kezdünk mondatot... döbbenetesen tanulságos anyag volt. Kösz
    3 hete foglalkozom jobban MLM-mel és ezalatt 180 fokos fordulaton mentem keresztül neked is köszönhetve... :)

    VálaszTörlés
  10. Én egy ideje foglalkozom azzal, hogy feladom az MLM-es vállalkozásom... De most megértettem valamit, fény gyúlt az alagút végén, egy pillanat alatt minden megváltozott. Nagyon örültem ennek a videónak :)
    Továbbadom mindenkinek, hogy mások is részesedhessenek ebben a tudásban.

    VálaszTörlés