°°°

2010. március 27., szombat

Dolgozd ki magad a munkából!




Sokan nem tudják, hogy a network marketing valódi értéke a szabadságban rejlik. Ezt pedig úgy érheted el, ha 'kidolgozod' magad a munkából, nem pedig 'bedolgozod' magad.

Mit is értek ezalatt?
Kell, hogy legyenek eszközeid, amelyeket a csapatod minden tagja használ, és torzítatlanul juttatják el az üzenetet a jelöltjeidnek. Sok esetben nincsen duplikáció, az üzletépítők között kialakul egy kölcsönös függés, azaz, ha én nem vagyok jelen, a hálózatom sem fog növekedni, mert az egész üzlet rám épül. Sokan panaszkodnak erről.
Ezt hibás megközelítésnek tartom. Nem hiszem, hogy bárki is azért kezdett el network marketinggel foglalkozni, hogy egy újabb gondot és terhet vegyen a vállára.

Az előzőeken felül a 'kidolgozod' magad a munkából azt is jelenti, hogy egy idő után az embereid önállóan is képesek üzletet építeni, azaz a kerék gurul nélküled is, nem kell már fognod a kezüket.
Ehhez azonban szükséged van egy rendszerre, ami a nagy üzleti modell alapján működik - azaz nagy csoport ember, egyszerű dolgokat csinál, hosszú időn keresztül. Ezt tanítsd meg az embereidnek! Minél egyszerűbb valami annál jobban követhető és másolható tömegek által.
És ez az egész hálózatépítés Alfája-Omegája.
Egy korábbi bejegyzésben Art Jonak már beszélt erről.

Visszatérve az önállóságra.
Mindannyian önállóan intézzük az ügyeinket, ám nem volt ez mindig így...
Hajdan sokszor kellett pelenkát cserélni rajtunk, tanultunk járni, nem tudtunk elaludni egyedül, sokszor elestünk a bicajunkkal, az iskolai években is volt jónéhány kihívásunk, stb - de aztán szép lassan önállósodtunk.

Egyszer valaki a hálózatépítést a gyerekneveléshez hasonlította. Amikor jön egy újonc, még semmit nem tud, Neked mint szponzornak kell megtanítanod őt arra -jobb esetben eszközökkel-, hogyan működik a network marketing, és Te vagy az aki segítesz neki. Aztán szép lassan felnő és a 'csecsemőből' 'felnőtt vezető' lesz. És abban az örömben lehetett részed, hogy ott lehettél minden kicsi sikerénél, a kudarcainál, a botlásainál, láthattad hogyan növekszik benne a hit, a céltudatosság és hogyan válik olyan emberré amilyenné mindig is szeretett volna...
... azt gondolom ez minden profi MLM-es nagy vágya lehet! Az enyém mindenképp :)


A témához kapcsolódóan találtam egy nagyon jópofa videót, amely tökéletesen illeszkedik ehhez a bejegyzéshez :)


Várom a gondolataidat !

- KM

3 megjegyzés: